Elektrikli Araba Haberleri

Volkswagen ID Xtreme Tanıtıldı

Yayınlayan

on

Volkswagen, eylül ayında. XTREME, ID 4 GTX elektrikli otomobil serisinin en üst versiyonunu temel alan bir arazi otomobilini tanıttı. Geliştiricilere göre modern bir SUV’un güçlü yanlarını sağlam bir arazi aracının “maceracı ruhu” ile birleştiren dört çekişli bir off road aracı ortaya çıktı.

Almanya merkezli şirkete göre XTREME, Volkswagen modelleri ‘nin modüler elektrikli tahrik matrisinin (MEB) performansını ve çok yönlülüğünü gösteriyor. Arka aksta bir “performans sürüşü” ve kontrol ünitesine yönelik yazılım ayarlamaları, “etkileyici arazi yetenekleri” sağladı. Elektrikli çalışan dört çekişli, 285 kW/387 hp‘lik bir motor bulundurmaktadır. Bu da en yakın rakibi olan ID.4 GTX’e kıyasla yaklaşık yüzde 30’luk bir güç artışını da getirmektedir.

Konsept olarak tasarlanan araç, Andreas Reckewerth’in ekibi tarafından Volkswagen Teknik Geliştirme bölümünde tasarlandı ve üretildi. MEB Tam Araç Başkanı Reckewerth, “Dört tekerlekten çekişli, tamamen elektrikli konsept araç, ID 4 GTX’i temel alıyor ve modüler elektrikli tahrik matrisinin yüksek teknik potansiyelini etkileyici bir şekilde gösteriyor” açıklamasında bulundu. “Etkileyici arazi kullanımına uygun şasi, yolda ve alışılmışın dışında olan tüm yollarda maksimum hissiyatlı sürüş deneyimini garanti ediyor. Sağlam bir arazi aracının maceracı ruhu ve 4×4 yetenekleriyle modern bir SUV’nin gücünü XTREME ‘de yaşayabilirsiniz.

ID Xtreme Teknik Özellikleri

Arka’da yer alan elektrik motoru otomobile 205 kW güç sağlıyor. 80 kW ön motorla birlikte ID. 0’dan 100 km/sa hıza 5,3 saniyede ulaşmaktadır. Arazi aracı, motor sporlarından 30 milimetre daha yüksek ve 20 milimetre genişliğinde palet plakalarına sahip bir ralli şasisine sahiptir. Ayrıca arazi lastikleri ile donatılmış 18 inç jantlar, çamurluk uzantılarıyla aynı hizada kaplanmıştır. XTREME çamurlukları 50 milimetre genişletiyor ve Volkswagen ID’nin arazi görünümüne katkıda bulunuyor.

Alt gövde, özellikle sağlam ve tamamen kapalı bir alüminyum kaplama ile korunmaktadır. Aracın ön tarafında doğrudan plakanın altında yer alır ve ayrıca aracın ortasında ve arka uçta bulunan 77 kWh büyüklüğündeki pil paketini korur. Değiştirilmiş çarpma taşıyıcısı, ön koruma çubuğu için özel olarak tasarlanmıştır. Ayrıca portbagajın ön LED ışık şeridi, karanlıkta caddeleri ve ID’nin etrafındaki alanı aydınlatmaktadır.

ID XTREME, ses kalitesi olarak da fark yaratmaktadır. Aracın ses sistemi özel bir üreticiden ayrı olarak tasarlandı ve dizayn edildi. Bu araçta dinlediğiniz müziklerin ses kalitesi çok farklı seviyede olacak.

Volkswagen, ID.4’ün off-road odaklı bir varyantının daha sonra bir seri araç olarak sunulup sunulmayacağını henüz belirtmedi. Şuan için sadece bir konsept aracı olarak elektrikli otomobil dünyasının nabzını tuttuğunu belirtelim.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version