Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Volvo EX90 Özellikleri ve Fiyatı

Yayınlayan

on

Volvo EX90 Özellikleri ve Fiyatı

Volvo yeni amiral gemisi Volvo EX90 ‘ı tanıttı özellikleri ve fiyatı ise ortaya çıkmaya başladı .Yeni bir mühendislik ve araç mimarisine dayanan yedi koltuklu premium elektrikli SUV. modeldir. SUV’un ayrıca yüksek düzeyde güvenlilik ve kapsamlı, gelişmiş bağlantı sunduğu söylenmektedir. Diğer kıtaların yanı sıra sadece Avrupa’ya gelecek olan EX90, önümüzdeki yıldan itibaren ABD’de ve ardından Çin’de montaj hattından inecek.

Volvo Cars Başkanı ve CEO’su Jim Rowan, Volvo EX90, nerede olduğumuzun ve nereye gittiğimizin bir göstergesidir” dedi. “Güvenlik standartlarımızı yeni bir seviyeye taşıyor ve aynı zamanda yazılımı tarafından gerçekten tanımlanan ve evlerimize ve diğer kişisel cihazlara bağlanan daha büyük bir ekosistemin parçası olan ilk Volvo otomobili üretiyoruz. Pil tek şarj ile  600 kilometreye kadar menzile sahip tamamen elektrikli Volvo EX90, birçok yönden Volvo Cars için yeni bir şeyin başlangıcı.”

Volvo EX90 Teknik Özellikleri

Beş metreden biraz daha uzun olan EX90, teknik temelini daha sportif Polestar 3 özellikleri ile paylaşıyor . SPA II (Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi II) mimarisine dayalı olarak, toplam 300 kW (408 hp) ve 380 kW (517 hp) ve 770 Nm/910 güç üreten iki dört tekerlekten çekişli versiyon ilk olarak piyasaya sürülecek. Menzil, WLTP standardına göre şarj başına 600 kilometreye kadar çıkabilmektedir.

111 kWh sürücü bataryası, hızlı şarj işlevi kullanılarak 30 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebilir. Ayrıca EX90, çift yönlü şarj donanımına sahip ilk Volvo modelidir. Bu, e-SUV’yi eve olduğu kadar elektrikli cihazlara veya diğer tamamen elektrikli Volvo araçlarına da güç sağlayabilen hareketli bir enerji deposuna dönüştürür.

volvo EX90 Bagaj

EX90 Tasarım Özellikleri

Volvo’ya göre EX90, hem sürücüyü hem de aracın çevresini anlayarak güvenlik açısından kendisinden önceki tüm Volvo’lardan daha ileri teknolojiye sahiptir. Tüm yolcular ve aynı zamanda diğer yol kullanıcıları (yaya, motor sürücüleri, bisiklet) mümkün olan en iyi şekilde korunacaktır. Sürekli öğrenme ve düzenli güncellemeler sayesinde, SUV zamanla daha akıllı ve daha güvenli hale gelecektir.

İçte ve dışta en son sensör teknolojisi “görünmez bir koruyucu kalkan” oluşturur ve tehlikelere yıldırım hızında tepki vermektedir Kameralar, radar ve lidar kombinasyonu, yüksek performanslı NVIDIA yol bilgisayarı ve Volvo’nun tescilli yazılımı ile bağlantılı olup, çevrenin gerçek zamanlı, 360 derecelik bir görünümünü oluşturur.

Tavan hattına entegre edilmiş lidar sensörü (Işık Algılama ve Mesafe Değiştirme), ışığın gelişinden bağımsız olarak, gündüz veya gece ve hatta yüksek otoyol hızlarında bile önünüzdeki yolu izler. Sensörler ayrıca Volvo’nun artık yeni direksiyon yardımı ile şerit değişikliklerine de yardımcı olan Pilot Assist’in güvenilirliğini ve performansını artırmaya yardımcı oluyor.

İç mekanda ilk kez bir sürücü izleme sistemi kullanılıyor: Algoritmaları kullanan özel sensörler ve kameralar, sürücünün dikkati dağılmış, uykulu veya başka bir şekilde dikkatsiz olduğunu algılıyor. Gittikçe daha acil hale gelen uyarılara yanıt vermezse, EX90 otomatik olarak yol kenarında durabilir ve yardımı uyarabilir. Teknolojisi ve sensörleri sayesinde EX90, İsveçli premium otomobil markasının geleceğin denetlenmeyen otonom sürüşüne donanım açısından hazırlanan ilk modelidir.

volvo ex90 iç tasarım detayları

Bilgi Eğlence Sistemi

Volvo EX90’ın merkezinde bilgi-eğlence sistemine erişim sağlayan 14,5 inçlik bir dokunmatik ekran bulunur. Android Otomotiv işletim sistemi, Google Haritalar navigasyon hizmeti ve Google Asistan sesli yardımcısı gibi çeşitli Google hizmetlerini entegre etmektedir. Müşteriler Play Store’dan ek uygulamalar indirebilir. Standart bir 5G İnternet bağlantısı, mobil veri erişimini sağlayabilir. Düzenli yazılım güncellemeleri, sürekli güncellemeler ve iyileştirmeler bu bağlantı ile aktarılmaktadır.

Volvo, EX90 ile sürdürülebilirlik konusuna da vurgu yapıyor. Şirkete göre iç mekan, doğal ve sorumlu bir şekilde üretilmiş malzemelerden yapılmıştır. Şirket içinde geliştirilen ve vinilden, geri dönüştürülmüş PET şişelerden ve şarap mantarlarından yapılan Nordico malzemesi, örneğin konfordan veya değerden ödün vermeden derinin yerini alıyor. Buna ek olarak, EX90 yaklaşık yüzde 15 oranında geri dönüştürülmüş çelik, yaklaşık yüzde 25 oranında geri dönüştürülmüş alüminyum ve 48 kilogram geri dönüştürülmüş veya biyo-esaslı plastik içerir; bu, araçta kullanılan tüm plastiklerin yaklaşık yüzde 15’ine tekabül eder.

Volvo EX90 Fiyat Listesi

Volvo EX90’ın Avrupa’da ki fiyatları henüz bilinmiyor. Bu aynı zamanda pazar lansmanı için zaman çizelgesi için de geçerli. SUV, Volvo’daki bir e-araba modeli atağının başlangıç ​​sinyalidir: İsveçli premium otomobil üreticisi her yıl tamamen elektrikli yeni bir aracı piyasaya sürmek istiyor. Hedef, 2030 yılına kadar sadece elektrikli otomobil satmak.

Tahmin edilen fiyat 80 bin dolar. Araç teslimatları ise 2024’ün ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir