Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Hyundai Kona Electric

Yayınlayan

on

Hyundai, dijital dünya tanıtımının bir ürünü olarak yeni Kona’yı ve model hakkında daha fazla bilgiyi elektrikli araç kullanıcılarına sundu. Güney Kore’den kompakt SUV ile ilgilenen tüm elektrikli araç sahipleri, tam hibrit ve içten yanmalı model olmak üzere iki farklı pil paketine sahip Kona’yı görmüş oldu.

Bir önceki Kona modellerine kıyasla bu model daha büyük boyutlara sahip bir otomobil. Kona Electric, 4355 milimetre uzunluğa sahip ve bu nedenle önceki nesle göre 175 milimetre daha uzundur. Dingil mesafesi 2660 milimetre ve ilk Kona modeline göre 60 milimetre daha uzun. Genişliği 25 milimetre artarak 1825 milimetreye, yüksekliği 20 milimetre artarak 1575 milimetreye çıkmıştır.

%100 bataryadaki pil enerjisi ile çalışan Kona Electric, önceki sürümdeki 100 kW (136 hp) ile karşılaştırıldığında artık boş versiyonda 114,6 kW elektrik gücü (156 hp) vaat etmektedir. Bu modelde, pilin depolama alanı 39,2’den 48,4 kWh’ye yükselmiştir. Hyundai henüz bir WLTP aralığı açıklamadı.

Kona Electric’in ikinci versiyonu artık 160 kW elektrik gücü (218 hp) ve dolayısıyla öncekinden 10 kW (14 hp) daha fazla güce sahip bir otomobildir. Ayrıca batarya kapasitesi 64 kWh’den 65,4 kWh’ye çıkarıldı. Bu, daha önce maksimum 484 kilometre ola menzilini  490 kilometreye çıkardığını göstermektedir. Tabi bu sonuçlar fabrika testlerinin sonuçlarıdır. Gerçek yaşamda bu değerlerde sapmalar gözlemlenebilir.

Hyundai Kona’nın bu modelinde hızlı şarjda %10 dan %80 oranına 41 dakikada çıkabildiği verilen bilgiler arasındadır. Şarj kapasitesi hakkında daha fazla bilgi şimdilik kurum tarafından verilmedi. Gruptaki diğer elektrikli modeller gibi, Kona Electric de Elektrikli cihazların bir adaptör aracılığıyla 3kW’a kadar güç aktarımını gerçekleştirebilir.

Hyundai Kona Electric İç Mekan Özellikleri

Elektrikli Kona’nın bagaj hacmi 466 litre, ayrıca kaputun altında 27 litre küçük bir bagaj alanı da mevcuttur. Hyundai’ye göre, yeni Kona’nın daha geniş iç alanı, pratik özellikler ve farklı yaşam tarzlarına uyacak şekilde tasarlanmış gelişmiş bir sürüş deneyimi sunuyor. İç kısımda 12,3 inçlik çift geniş ekranlar yer alıyor. Vites kolu, orta konsoldan direksiyon simidinin arkasına taşınarak orta tüneldeki öğeler için ek alan yaratıldı.

 

Hyundai, diğer otomobil modelleri ve yeni Kona’nın fiyatları hakkında henüz daha fazla ayrıntı verilmedi. Avrupa’da içten yanmalı motor olarak mevcut üretim maliyetleri 20.750 Euro’dan, hibrit olanları ise 28.000 Euro’ya satılıyor.

Önden çekişli elektrikli otomobil iki farklı model olarak satışlarda yer almaktadır. Boş versiyonun fiyatı 36.400 Euro’dan başlıyor. Daha fazla güç ve menzile sahip versiyon, 6500 Euro ek ücret karşılığında isteyen müşterilere sunulmaktadır.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version