Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Kia Otomobillerinin Yüzde 37,5’inde Fiş Var

Yayınlayan

on

kia elektrikli otomobil

Bakiye genellikle yıl sonunda çekilir, ancak Kia şimdiden Almanya’da yeni bir satış rekoru bekliyor. Bunda büyük ölçüde Güney Koreli markanın fişli modelleri sorumlu.

Otomobil üreticisi, 2022’de Almanya’daki yeni Kia kayıtlarının sayısının şimdiden 70.000 aracı aştığını söyledi. 2021’de 65.839 adetten sonra şu anda düşüşte olan Almanya pazarındaki eğilimin aksine, bu yıl güçlü bir artış oldu ve hatta Corona öncesi 2019 yılından önceki rekor sonuç bile aşıldı.

Kia’ya göre ana büyüme itici güçleri, markanın halihazırda ürün yelpazesinin yarısından fazlasını oluşturan elektrikli modelleri. Kia’nın Almanya’da sunduğu 22 model ve model çeşitleri arasında dört tamamen elektrikli araç, beş plug-in hibrit ve üç tam hibrit bulunuyor. Yeni Kia tescillerinin yüzde 37,5’i artık elektrikli araçlar ve plug-in hibrit araçlar.

 

Kia Almanya CEO’su ve Başkanı Jong Kook Lee, “Bu satış rekoru, Kia Almanya’nın gelecek yıl kutlayacağı 30. yıl dönümü için mükemmel bir başlangıç” dedi. “Çünkü bu başarı, Kia’nın sürdürülebilirlik stratejisinde doğru yolda olduğunu kanıtlıyor. Giderek daha fazla müşteri markamıza güveniyor ve biz bundan gurur duyuyoruz. EV6, yeni Niro EV ve yeni Sportage plug-in hybrid gibi ödüllü tamamen ve kısmen elektrikli modellerden oluşan son derece çekici ürün yelpazemiz bunun için belirleyicidir.”

Yerleşik markalar arasında elektrikli otomobil öncülerinden biri de Kia. Geçen yılın sonunda Güney Koreliler , yeni E-GMP elektrikli otomobil platformunun ilk modeli olan crossover EV6’yı tanıttı. Kompakt SUV Niro’nun yeni nesli Haziran ayında piyasaya sürüldü ve selefi gibi elektrikli, plug-in ve tam hibrit sürücülerle sunuluyor. İkinci elektrikli otomobilin, büyük SUV EV9 ile gelecek yıl E-GMP’de olması bekleniyor.

Şirkete göre 2022’de en çok satan Kia, yine dört gövde stilinde sunulan kompakt Ceed ve ardından orta boy SUV Sportage olacak . Her iki modelde de yeni tescillerin neredeyse üçte biri plug-in hybrid varyantlar. Üçüncü sırayı, çoğunlukla tamamen elektrikli bir tahrikle sipariş edilen Niro alıyor. Bu, Niro EV’yi selefi gibi markanın 2021’de en çok satan elektrikli aracı yapıyor, ancak bu yıl onu yakından EV6 takip ediyor.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir