Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Lexus RZ 450e Fiyatı Açıklandı

Yayınlayan

on

Lexus yeni elektrikli otomobili Avrupa’daki müşteriler için artık sipariş verilir duruma geldi. Müşteriler artık RZ 450e’yi 74.700 Euro’dan sipariş edebiliyor. Toyota’nın amiral gemisi, SUV’u “çok yönlü sınırsız paket” Kanzen ile kullanıcıların huzuruna sunuyor.

Japonlara göre aracın fiyatı, ek hizmetler sonucu 6000 avroya kadar müşteri indirimi içeriyor. Kiralama süresinin tamamına dahil olan bakıma ek olarak, müşterilere ücretsiz olarak 580 Euro değerinde bir Lexus şarj kutusu verilmektedir. Kendi duvar kutunuz için koşulların uzmanlar tarafından açıklığa kavuşturulması için ücretsiz bir video kurulum da bu hediyenin içerisinde yer almaktadır.

“Ayrıca, Japonca’da ‘eksiksiz/bütünsel’ anlamına gelen Kanzen’in bir parçası olarak, müşterilere eksiksiz bir kış lastiği seti için 800 Euro’luk bir indirim kuponu veriliyor. Bunun da ötesinde, Lexus Relax araç garantisine on yıla kadar uzatmaktadır. Adeta aracı alın diye şirketin anahtarlarını vermedikleri kaldı.

Garanti modeli ile müşteriler, bir sözleşme ortağı tarafından yapılan her muayenede araç garantisini on iki ay uzatabilir. Tek şart, aracın 160.000 kilometreden fazla yol yapmamış olması ve on yaşından büyük olmamasıdır.

Full Kanzen teklifi, 30 Haziran 2023’e kadar 48 aylık (yılda 10.000 km) süreli “Launch Edition” Lexus RZ için bir kiralama sözleşmesinin akdedilmesi için geçerlidir. Standart donanıma ek olarak (68.000 Euro’dan itibaren), dijital dikiz aynası, sensör düğmeli direksiyon simidi, otomatik park sistemi, baş üstü ekranı, sekiz yönlü elektrikli ayarlanabilen ön koltuklar ve sürücü ve ön yolcu için koltuk havalandırması da pakette mevcuttur. Launch Edition’ın fiyatları 74.700 Euro’dan başlıyor. Lexus’a göre RZ, 17 Nisan 2023’ten itibaren sözleşmeli ortakların showroom’larına girecek.

RZ, tamamen elektrikli bir platforma dayalı ilk Lexus’tur. Her ikisi de platformda kendi modellerini sunan Toyota ve Subaru tarafından tasarlanmıştır. RZ 450e’nin piyasaya sürüldüğünde mevcut olan iki elektrik motorunun toplam gücü 230 kW (313 hp). 71,4 kWh depolama kapasitesine sahip tahrik aküsü, şarj başına 440 kilometre sağlar. Kombine tüketim 18,3-16,9 kWh/100 km olarak verilmiştir.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version