Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Tesla Model S ve Model X

Yayınlayan

on

2021’in başında Yeni Tesla Model , dışı, içi ve sürüş teknolojisi açısından revize edilmiş bir Model S lüks sedan neslini ve büyük SUV Model X’i sundu. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, üretim sorunları nedeniyle ertelendi. Araçlar ABD’de başladıktan sonra artık Almanya’daki müşterilere de gidiyor.

Sosyal medyadaki haberlere göre bu ülkedeki ilk müşteriler kısa süre önce Model S ve Model X modellerini aldı. Bunlar size ABD’de Fremont, California’daki ana fabrikadan deniz yoluyla geldi. Şimdiye kadar bu ülkede sadece orta boy arabalar Model 3 ve Model Y üretilecek. Birinci sınıf elektrikli arabaları ihraç etmek planlanandan daha uzun sürdükten sonra, Tesla şimdi teslimatları hızlı bir şekilde artırmayı hedefliyor: Müşteriler, yeni araçlarını mümkün olan en kısa sürede teslim almalarının istendiğini bildiriyor.

Teslarati portalına göre , araçlar hem en uzun menzilli varyantı hem de özellikle sportif üst versiyonu içeriyor. İkincisi, şu anda Tesla’nın Model S ve Model X için Almanca çevrimiçi yapılandırıcısında sipariş edilebilen tek sürümdür. Edinilen bilgiye göre, yeni müşteriler araçlarını “Ocak 2020”den itibaren teslim alacak. 2023 – Mart 2023”. Şirket şu anda bu ülkede normal sürüm için doğru bir teslimat süresi vermiyor, sadece “2023” kullanılabilirliğinden söz ediliyor.

Tesla Model Fiyatlar Belli Oldu

Tesla Model S Plaid‘in 137.990 Euro’dan başlayan spor versiyonu, üç elektrikli motorla 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 2,3 saniyede çıkıyor ve 322 km/s azami hıza sahip. WLTP standardına göre menzil 600 kilometredir. İki e-makineli normal varyant – şu anda bir fiyat verilmemiştir – 100 km/s’de yaklaşık 3,4 saniyedir, maksimum 250 km/s mümkündür. Buradaki menzil 600 kilometredir.

En az 140.990 Euro’ya mal olan Model X Plaid ayrıca üç elektrikli motor kullanarak 0’dan 100 km/s hıza yaklaşık 2,8 saniyede çıkıyor, 262 km/s hıza ulaşıyor ve resmi olarak tek şarjla 543 kilometre yol alabiliyor. Normal çift motorlu versiyon 100 km/s hıza yaklaşık 4,2 saniyede ve 250 km/s hıza ulaşır. Menzil 576 kilometredir.

Üreticiye göre Model S ve Model X’in revize edilmiş elektrikli tahriki, daha önce sunulan araçlardan yalnızca daha güçlü değil, aynı zamanda daha verimli. Dışarıdan, ilgili modeller rafine aerodinamik öğeler ve yeni jantlar ve lastikler açısından yalnızca biraz farklılık gösterir.

İç mekandaki değişiklikler çok daha kapsamlı: Model S ve Model X, artık üst direksiyon simidi çerçevesi olmayan yeni bir direksiyon simidi içeren benzer bir iç mekana sahip olmaya devam ediyor. Merkezi dokunmatik ekran dikey yerine yatay olarak yönlendirilmiştir. Birden fazla cihaz için kablosuz hızlı şarjı destekleyen orta konsol gibi genel gösterge paneli tasarımı yenilendi ve artık daha temiz görünüyor.

Arkada ekstra bacak ve baş mesafesi ve Model S’de dahili depolama ve kablosuz şarj özellikli istiflenebilir bir kolçak bulunur. Arka yolcular için orta konsolun ucuna gömülü bir ekran da mevcut. Ayrıca Tesla, 22 hoparlörlü ve aktif gürültü engellemeli 960 watt’lık bir ses sisteminin reklamını yapıyor.

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version