Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Volkswagen ID.3 Fiyatı Açıklandı

Yayınlayan

on

ID.3

Yeni Volkswagen ID.3 , Mart ayının başlarında tanıtımı gerçekleştirilmişti. Elektrikli otomobil piyasasına sunulmasından iki buçuk yıl sonra, Volkswagen’in kompakt elektrikli otomobili şimdi kapsamlı bir model güncellemesi ile yeniden satışa sunuluyor. ID3’ün yen tasarım modelinin mağaza satış fiyatı ise 43.995 Euro’dan başlıyor. Bu fiyat bir önceki araç modelinden 6 bin euro fazlaya satılılacak. Ancak, gelecek zaman dilimlerinde yeni kasanın fiyatında düşüşler yaşanması beklenmektedir.

Bir önceki kasaya göre güncellenen modele neler eklendi? Yeni ID.3 daha keskin bir dış görünüme ve iyileştirilmiş bir iç tasarıma sahiptir. VW, 58 kWh pil ve 150 kW (204 hp) güce sahip ID.3 Pro modelinin Almanya’da 39.995 Euro’dan satışa sunulacağını duyurdu. Peşin satışların Mart ayı sonunda başlaması bekleniyor.

Satış, Pazarlama ve Yönetim Kurulu Üyesi Imelda Labbé, “Yüksek kaliteli teknolojiler ve yeniliklerle, ikinci nesil ID.3, ID.3’ün ilk sürümüyle neredeyse aynı giriş seviyesi fiyatına kapsamlı bir güncelleme sunuyor” diye açıklamalarda bulundu.

ID.3 2

ID.3 2

Volkswagen’in yeni elektrikli aracının boş paketinde, 30,5 santimetrelik bir görüntü ekranı, USB-C Güç Dağıtım bağlantılarını içeren orta konsolu ve tamamen yenilebilir ürünlerden oluşturulmuş çok işlevli bir direksiyon simidini içermektedir. Labbé, “Müşterilerimizden gelen dönütleri dikkatle okuduk ve onların şikayetlerini dikkate alarak yeni modeli oluşturduk. Dış tasarımı revize ettik ve iç mekandaki malzemelerin kalitesini önemli ölçüde arttırdık” diye açıkladı.

İlerleyen dönemlerde, Volkswagen’in hacimli elektrikli arabası yine 40.000 Euro’nun altına satılacağı düşünülmektedir. 2021’in başında, 45 kWh’lik küçük bir batarya grubuna sahip ID.3, 31.495 Euro gibi düşük bir fiyatla sunuluyordu. Aldığı kilometreye bakarsak oldukça makul bir fiyat olduğunu söyleyebiliriz. Fakat daha sonra artan üretim maliyetleri nedeniyle giderek otomobilin satış fiyatları artmaya başladı. Daha sonra tanıtılan boş sürüm, parça eksikliği nedeniyle bir süre sonra üretim bandından aşağıya inmedi. Elektrikli araç uzmanları , elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın son fiyat indirimine tepki olarak VW’nin artık daha ucuz bir boş paketler ürettiğini dile getirmektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir