Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Renault 4, Ekim Ayında Paris Otomobil Fuarı’nda Tanıtılacak

Yayınlayan

on

2024 yılı, özellikle Renault için umut verici bir döneme işaret ediyor. Bu hafta, 2023 için beklenenden çok daha güçlü mali sonuçlar açıklayan otomobil devi, yarıya yakınını tamamen elektrikli modellere ayıracak büyük bir dönüşüme hazırlanıyor.

Renault’un ilk adımı, geçen yıl Münih Otomobil Fuarı’nda tanıtılan ve dikkat çeken özellikleriyle öne çıkan Scénic E-TECH olacak. Bu kompakt SUV, segmentine ve otonom sürüş özelliklerine uygun oranlarıyla internet kullanıcılarının dikkatini çekmeyi başarmıştı. Ancak, bu sadece Renault’un yeni dönemdeki ilk hamlesi.

Bu ay sonunda kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda Renault, yılın en çok beklenen elektrikli otomobillerinden ikisini tanıtacak: yeni R5 ve Dacia Spring. Retro-fütüristik ticari araç R5 ve şehir içi ulaşım için tasarlanan Dacia Spring, Avrupa pazarında elektrikli mobiliteyi daha erişilebilir fiyatlarla yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Alpine, grup içindeki spor markası, bu yıl ilk seri üretim elektrikli otomobilini piyasaya sürecek. R5’ten türetilen hot hatch modeli A290, efsanevi modellerin mirasını devralarak rekabetçi bir performans sunacak.

Bunun yanı sıra, Renault CEO’su Luca de Meo’nun sürpriz bir açıklamasına göre, gelecek yıla kadar beklenmeyen bir lansman gerçekleşecek: Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak yeni R4. Bu B-SUV, AmpR Small platformunu temel alarak, efsanevi “4 Latas” modelinden ilham alacak ve ticarileşmesi 2025 yılına kadar devam edecek.

Luca de Meo, gelecekteki planlarına dair yaptığı açıklamada, “Yeni Dacia Spring’i ilkbaharda piyasaya süreceğiz, yeni Scénic’i Mart ayı sonunda bayilerde olacak, yazın da Renault 5’i Eylül ayından itibaren tam kullanılabilirlikle piyasaya süreceğiz. Renault 4’ü Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacağız, ayrıca Alpine A290 ve ardından vanlarımız da olacak. Piyasaya süreceğimiz araçların yarısı elektrikli olacak” dedi.

Renault’un 2024 yılı, elektrikli otomobillerin öne çıkacağı, yeniliklerin peş peşe geleceği ve markanın dönüşüm sürecinde önemli bir adım atacağı bir yıl olmaya aday gibi görünüyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir