Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Jeep Avenger Türkiye Fiyatı Açıklandı

Yayınlayan

on

Heyecanla beklenen elektrikli otomobillerden biri olan yeni Jeep Avenger’ın Türkiye fiyatı ve özellikleri resmi olarak duyuruldu. Ön sipariş süreci başlamış olan bu B-SUV model, Türkiye pazarında yoğun bir rekabetin parçası olacak.

Elektrikli otomobil rekabetinin arttığı Türkiye pazarında boy gösterecek Jeep Avenger’ın çıkışı büyük bir heyecanla bekleniyordu. 20 Ekim 2023 itibarıyla ön sipariş alma süreci başlayan bu aracın Türkiye fiyatı 1.563.750 TL olarak belirlendi. Ayrıca, aracın siyah tavan opsiyonu fotoğraflarda görüldüğü gibi 20 bin TL olarak fiyatlandırılmış.

Jeep Avenger’ın sunduğu özelliklere bir göz atalım❓

Jeep Avenger, Türkiye’de Summit adı verilen bir donanım seviyesi ile sunuluyor. Bu donanım seviyesi, 18 inç alaşım jantlar, gri veya sarı desenli kumaş/vinil koltuk döşemeleri, 10.25 inç dijital gösterge paneli, 10.1 inç multimedya ekranı, sentetik deri direksiyon simidi ve vites topuzu, LED ön-arka farlar, LED ambiyans aydınlatması, karartılmış arka camlar, 11kW dahili şarj cihazı, LED sis farları ve çift bölgeli otomatik klima gibi özelliklerle donatılmıştır.

Jeep Avenger | Jeep Türkiye

%100 elektrikli Jeep Avenger, önden çekişli bir B-SUV olarak tasarlanmıştır. Bu araç, 115kW (156HP) maksimum güç ve 260 Nm maksimum tork üreten bir elektrik motoru ile donatılmıştır. Bu motor, %10 ÖTV dilimine giren bu elektrikli kompakt SUV için Stellantis tarafından geliştirilen 54kWsa’lik bir batarya ile birlikte sunuluyor. Bu konfigürasyon sayesinde, WLTP’ye göre ortalama kullanımda 400 km’ye kadar ve şehir içi kullanımda ise 550 km’ye kadar sürüş menzili sağlanmaktadır.

Jeep Avenger, hızlı şarj için 100 kW DC şarj desteği sunmaktadır ve bataryasının %20 ila %80 arasını 24 dakikada doldurabilmektedir. 11 kW mod 3 kablo ve Wallbox kombinasyonu kullanıldığında ise tam bir şarj için 5,5 saat gerekmektedir. Avenger’ın ortalama enerji tüketimi ise fabrika verilerine göre 15,6 kWsa/100 km olarak belirtilmiştir.

Bu model, Stellantis çatısı altındaki Peugeot e-2008 ve Opel Mokka-e gibi modellerle aynı eCMP platformunu kullanmaktadır. 4076 mm uzunluğuyla Avenger, Renegade modelinden 154 mm daha kısa bir uzunluğa sahiptir, bu da onu Jeep ürün gamında giriş seviyesine konumlandırır. Ayrıca, aracın yerden yüksekliği 20 cm’dir ve yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 20 derece ve 32 derecedir. Bagaj hacmi 380 litre olup ön kaputun altında ekstra 34 litrelik bir alan daha bulunmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir