Connect with us

Motosiklet - Scooter

Fiido, Yeni Titan Fat-Tire E-Bike ile Ürün Yelpazesini Büyütüyor

Yayınlayan

on

Son dönemlerde, yeni elektrikli bisikletlerin çift pil montajlarıyla menzillerini iki katına çıkardığını gözlemledik. Bu ek bir pil eklemek, menzili artırmak için önemli bir adımdır ve sürücülere sadece bir pil kullanma olanağı tanıyarak, motosikletin daha kısa mesafelerde hafif olmasını sağlar. Ancak, elektrikli bisiklet üreticileri menzil konusunda sürekli olarak sınırları zorluyorlar.

Örnek olarak Çin e-mobilite markası Fiido’yu ele alalım. Daha önce Fiido’nun birçok ürününü incelemiş biri olarak, bu markanın uygun fiyatlı, kaliteli iki tekerlekli araçlar üreten bir firma olduğunu biliyorum. Ancak en yeni modeli olan Titan, bu markanın genel tarzından farklı bir yöne doğru ilerliyor. Titan adı verilen bu elektrikli bisiklet, kalın lastikleri ve her türlü araziye uygunluğu ile dikkat çekiyor ve tam üç pil kullanarak iddialı bir şekilde tek bir şarjla 400 kilometreye kadar menzil sağlıyor.

Görünüş açısından Fiido Titan, bir banliyö bisikleti ile kalın lastikli bir dağ bisikletinin karışımı gibi görünüyor. Dört inç genişliğindeki kalın lastikler üzerinde hareket ederken, alçak basamaklı bir çerçeve sayesinde daha kısa sürücüler için erişilebilirlik sunar. Ayrıca rahat bir sürüş için süspansiyon çatalı ve günlük kullanım için bagaj rafını içeren özelliklere sahiptir. Fiido, bu bisikletin etkileyici bir şekilde 200 kilogram taşıyabileceğini belirtiyor. Tüm bu ağırlığı kontrol altında tutmak için Titan, dört pistonlu hidrolik disk frenlerle donatılmış 203 milimetrelik fren disklerini kullanıyor.

Performans açısından, Titan, 750 watt güç çıkışına sahip orta tahrikli bir motora sahiptir. Bu, saatte 45 kilometre (28 mil) maksimum hıza ulaşmasını sağlar. Tüm bu güç, tork sensörüyle çalışan bir kontrol cihazı tarafından yönetilen ve beş farklı pedal yardımı seviyesi sunan bir sistemle dengelenir. Bu seviyeler kolayca kokpitteki bir ekrandan seçilebilir. Pil üçlemesi konusunda, iki pil yedek olarak kullanılır ve bunlar bagaj rafının hemen altına monte edilmiştir. Kullanılan pil, bisikletin alt borusuna yerleştirilir. Fiido, bu üç pilin birleşik olarak tek bir şarjla 400 kilometreye kadar menzil sağladığını iddia ediyor.

Fiyat ve bulunabilirlik açısından Fiido Titan, üç pil kurulumuyla 2.397 $ fiyatla resmi web sitesinde listeleniyor. Ayrıca, çok geniş menzile ihtiyaç duymayanlar için, tek bir pil seçeneği 1.699 $ karşılığında sunuluyor. Diğer Fiido e-bisiklet ve scooter modellerine göz atmak için resmi web sitesine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir