Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Elektrikli Transporter 2024’te Geliyor

Yayınlayan

on

VW 2022’den bu yana yeni bir elektrikli küçük minibüs olan Buzz’u sunuyordu. Yan kuruluşu VW Ticari Araçlar (VWN) ise gelecek yıldan itibaren başka bir elektrikli modeli üretecek ve bu otomobil de Transporter olacak.

Autocar’ın haberine göre, VW Transporter’ın yeni nesli 2024 yılında piyasaya çıkacak. Ford ile birlikte geliştirilen yeni bir mimariye sahip olan bu yeni nesil, ilk kez tamamen elektrikli bir sürüşle çalışacak. Yeni elektrikli panelvan, lansmandan itibaren dokuz koltuklu servis aracı, iki sıralı istasyon vagon olarak satışa sunulacak.

VWN patronu Carsten Intra, Autocar ile yaptığı röportajda, “Alana ihtiyacı olan ve elektrikli bir arabaya ihtiyaç duyan birçok müşterimiz var, ancak aynı zamanda henüz tamamen elektrikli bir araca bütçesi yetmeyen ve bu nedenle hibrit isteyen diğer müşterilerimiz de var. Artık bunu sunabiliriz” dedi.

Tamamen elektrikli ID’nin panelvan ve minibüs versiyonlarına ek olarak, elektrifikasyon söz konusu olduğunda, plug-in hibrit tahrikli yeni Multivan hala ilgi çekiyor. Daha büyük Crafter minibüsünün yalnızca elektrik ile çalışan versiyonu ise 2022’de aşamalı olarak kullanımdan kaldırılacak.

Rapora göre yeni VW Transporter, dizel ve benzinli motor seçenekleriyle de sunulacak. “E-Transporter,” Ford’un Transit serisindeki kardeş modeliyle aynı menzile (380 km) sahip olacak ve arka aksta 99 kW/134 hp veya 158 kW/215 hp ile aynı motorlarla satılacak. Şarj gücünün 125 kW’a kadar çıkması bekleniyor.

Autocar’a göre, yeni VW Transporter ve Ford’un muadili neredeyse aynı boyutlara sahip olacak ve şehir içi kullanımı kolaylaştırmak için yolda iki metreden daha alçakta yer alacak. Yanmalı motorlar 1.360 kilogram taşıma kapasitesi sunarken, elektrikli versiyon 1.100 kilogram taşıma kapasitesine sahip olacak. Intra’ya göre yeni taşıyıcının iç kısmı lüks Multivan’a dayanacak.

VWN, Hannover’deki iş konseyine göre ek elektrikli araçlar üzerinde çalışıyor ve kendi araç ailesini “Space” adıyla geliştirecek. Karşılığında VWN, on yılın sonuna kadar geliştirilecek olan gelecekteki grup mimarisi SSP’yi temel alan kendi elektrik platformunu alacak. Henüz yeni elektrikli van ailesi hakkında ayrıntılı bilgi yok.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir