Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Chery Sterra ES 700km Menzili ile Geliyor

Yayınlayan

on

Dünya çapında en büyük üreticilerden biri olan Chery, CATL pil teknolojisi ile donatılmış yeni bir sedan olan Exeed Sterra ES’i piyasaya sürüyor. Bu araç, Tesla Model S ve BYD Han gibi modellere bir alternatif sunuyor ve sadece 25.000 Euro’dan başlayan bir fiyatla satılacak. Ayrıca, bu araç en az 700 kilometre menzile sahip olacak ve son derece gelişmiş teknolojiye de ev sahipliği edecek.

İlk kez Nisan ayında Şangay Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Chery Exeed Sterra ES çok yakında satışa sunulacak. Satışlar Kasım ayının sonunda başlayacak ve fiyatlar 25.000 Euro ile 37.500 Euro arasında değişecek. Araç, 4,94 metre uzunluğunda, 1,97 metre genişliğinde, 1,48 metre yüksekliğinde ve 3 metre dingil mesafesine sahip, bu nedenle sedan bir araç için oldukça rekabetçi bir fiyat sunuyor. Bu araç, Tesla Model S ve BYD Han gibi modellere doğrudan rakip olacak. Tabii ki Çin pazarında, bu aracın fiyatı sadece 25.000 Euro olacak.

Chery's Exeed Sterra ES all-electric sedan with CATL battery and 700 km  range will launch in November

Bu model, özel olarak elektrikli otomobillere yönelik E0X platformu üzerine inşa edilmiş olup tamamen alüminyumdan bir şasiye sahiptir. Tek motorlu ve dört tekerlekten çekiş seçenekleri ile sunulacak. Ayrıca, elektrik sistemi ve CATL pilleri için 800 V’luk bir mimariye sahiptir. Bu sayede en fazla 700 kilometre menzil sunabilmektedir ve ayrıca 150 kilometre otonomi kazanmak için sadece beş dakikalık hızlı şarjla şarj edilebilir.

Ayrıca, tasarım açısından Tesla Model S ve BYD Han gibi rakip modellere karşı daha sportif bir görünüm sunuyor. İspanya’da mevcut olan iki farklı model bulunuyor. Bu araç, belirli otonom sürüş yeteneklerini sunmak için ön camında bir LiDAR radarına sahip ve iç mekan, teknolojik donanım açısından bugüne kadar gördüğümüz en kapsamlı iç mekanlardan birine sahiptir.

Bu olağanüstü Chery sedan, küçük bir dijital gösterge paneli içeriyor, ancak dikkat çekici bir şekilde 15,6 inçlik büyük bir dikey ekranı kayan bir tasarıma sahip. Aynı zamanda Head-Up Display, kablosuz şarj ve bir dizi diğer teknolojik özellik sunmaktadır. Marka, kabin içinde kullanışlı saklama alanları sunarken de özenli davranmıştır, bu da dikkate değer bir avantajdır. Ancak bu kategoride, aynı seviyede olmayan birçok rakip model bulunmaktadır.

Resmi olarak Çin’de satışa sunulacak olan bu araçlar, İspanya’da satılan BYD Han ve Tesla Model S gibi modellere doğrudan rakip olmayacak. Ayrıca Neta S ve Leapmotor C01 gibi alternatif seçeneklerle rekabet etmek zorunda kalacaklar. Açıkçası, bu etkileyici Chery sedanın Avrupa’da 25.000 Euro civarında bir fiyatla sunulması oldukça zor bir ihtimal gibi görünüyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir