Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

VW Scirocco Elektrikli Olarak Dönecek Mi?

Yayınlayan

on

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, şu günlerde sportif klasik VW Scirocco’nun elektrikli bir otomobil olarak yeniden canlandırılması gerekliliğini değerlendiriyor gibi görünüyor. Autocar adlı İngiliz ticaret dergisine göre, bu yeniden canlandırma sürecinde kullanılacak platformun, yakında piyasaya sürülecek olan elektrikli Porsche Boxster’ınkine benzer olabileceği belirtiliyor. Planlanan pazar lansmanının ise 2028 yılında gerçekleşebileceği konuşuluyor.

Yeniden canlandırılacak olan Coupé’nin tasarımının, 1970’lerdeki Scirocco’nun görünümünden esinlenmiş olabileceği belirtiliyor. Autocar, özellikle güçlü bir R versiyonunun, 400 bg’nin üzerinde bir güce sahip olarak düşünüldüğünü bildiriyor. “İçeriden üst düzey bir kişi”nin ifadesine göre, bu platformda tartışılan diğer modeller arasında Porsche Boxster/Cayman, Cupra Dark Rebel, Audi TT ve VW Scirocco bulunuyor. VW Scirocco’nun model portföyündeki konumu ise, Autocar’ın, o zamana kadar (ID.)Golf olarak adlandırılacağına inandığı VW ID.3’ün üzerinde yer alacak şeklinde öngörülüyor.

Osnabrück’te üretim konusu da gündemde. Ticaret dergisi, yeni platformun sportif VW dörtlüsü için farklı dingil mesafesi uzunlukları ve iz genişliklerinin yanı sıra hem tek motorlu arkadan çekişli hem de iki motorlu dört tekerlekten çekişli versiyonları destekleyebileceğini belirtiyor. Bu nedenle akü, merkezi bir tünele yerleştirilmeli ki araçlar alçakta ve sportif bir şekilde oturabilsin. Autocar, yeni platformun aynı zamanda Boxster’ın açık tasarımını desteklemek ve sağlamlık ile güç sunmak amacıyla geliştirildiğini ifade ediyor.

Volkswagen’ın Scirocco’yu yeniden canlandırma planları, VW patronu Oliver Blume’un yöneticilere, markalar arasında daha fazla entegrasyon, bileşen paylaşımı ve ortak üretim faaliyetleri yoluyla yeni hacimli modeller için daha büyük ölçek ekonomisi sağlama çağrısının ardından gelişti. Elektrikli Scirocco’nun gerçekten hayata geçip geçmeyeceği ve nerede üretilebileceği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak Autocar’ın iddiasına göre, Osnabrück’teki eski Karmann fabrikası, orijinal Scirocco’nun üretildiği ve Boxster’ın kısa süreliğine üretildiği bir yer olarak düşünülmekte.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir