Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Almanya’daki Tesla Fabrikası Limitleri Aştı

Yayınlayan

on

Straußberg-Erkner Su Birliği’ne (WSE) göre, Berlin yakınlarındaki Brandenburg’daki Tesla fabrikasının atık su değerleri izin verilen sınır değerlerini aşıyor. Stern ve RTL’nin raporlarına göre, fabrika Grünheide topluluğunun atık su sistemine önemli miktarda fosfor ve toplam azot bırakıyor. İzin verilen sınır değerleri altı katına kadar aşılmış durumda ve bu durum, su birliği üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

Su birliği, Tesla’nın kanalizasyon hattını kapatmasını talep ederek, bu durumun fabrikanın üretimini durduracağını ifade etti. Tesla, artan okumalara itiraz etmedi ancak bir sözcü, fabrikanın bir kanalizasyon arıtma tesisi olduğunu ve bu durumun olumsuz bir etkisi olmayacağını belirtti.

Tesla’nın Grünheide’deki fabrikası, çevresel etkileri nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Yakın zamanda yapılan bir anket, Grünheide sakinlerinin üçte ikisinin Tesla’nın fabrikasının genişletilmesine karşı çıktığını gösterdi. Ancak bu oylama bağlayıcı değil. Çevreciler ve vatandaşlar, orman kesimi ve su koruma alanı içindeki fabrika alanı nedeniyle Tesla’yı eleştiriyorlar.

Tesla, mevcut fabrika sahasına ek olarak 170 hektarlık ilave alanda bir yük sahası, depolar ve anaokulu inşa etmeyi planlıyor. Ancak bu genişleme için 100 hektardan fazla orman temizlenecek. Tesla ayrıca fabrikayı mevcut alanda daha da genişletmek ve yılda bir milyon araç üretmeyi hedefliyor. Bu durum, çevre sorunları ve Tesla’nın genişleme planları arasında süregelen bir tartışma yaratıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir