Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Polestar 3’ün üretimi Çin’de başlıyor

Yayınlayan

on

Polestar 3’ün üretimi, Çin’in Chengdu kentinde başladı. Başka bir üretim hattının ise 2024 ortalarında ABD’de devreye girmesi planlanıyor. Seri, İsveç-Çin markasının ikinci SUV’u olan daha kompakt Polestar 4’ün ardından geliyor.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath, “Bu muhteşem aracın üretiminin başlaması, bu yıl tek araçlı bir şirketten üç araçlı bir şirkete geçiş yolculuğumuzda önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor” dedi. “Ayrıca Ridgeville, Güney Carolina’daki fabrikamızda pazar hazırlığına ulaştık ve Polestar 3’ü ABD’de üretme planlarımızda iyi yoldayız.”

Polestar 3, iki kıtada üretilen ilk Polestar olacak. Şirket, bunun Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya’daki büyüme hedeflerini desteklediğini söylüyor. Modelin Avrupa’da tam olarak ne zaman teslim edileceği henüz bilinmiyor.

Polestar 3, Volvo Cars tarafından geliştirilen ve paylaşılan yeni tamamen elektrikli teknoloji platformunu temel alan ilk araç. Dizi 2022’nin sonunda sunuldu. Üretici, modeli “mükemmel sürüş dinamiklerine” sahip bir “elektrikli performans SUV” olarak tanıtıyor. 4.900 milimetre uzunluğundaki otomobil, bir SUV’un tipik özelliklerinin korunmasına özellikle önem verilen yeni bir aerodinamik profille kendini gösteriyor.

Polestar 3 üretimi Çin’de gerçekleşiyor. Lansman sırasında Polestar 3, iki elektrik motorlu “arka ağırlıklı” konfigürasyonda mevcut olacak. Seri üretim araç toplam 360 kW (490 hp) güç ve 840 Nm tork üretiyor. Bu, 0’dan 100 km/saat hıza beş saniyede çıkabileceğiniz ve 210 km/saat hıza devam edebileceğiniz anlamına gelir. Opsiyonel “Performans” paketiyle toplam güç 380 kW (517 hp) ve 100 km/saat hıza 4,7 saniyede hızlanma için 910 Nm’dir. Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla, arka elektrik motoru için aracın belirli koşullar altında yalnızca ön elektrik motoruyla çalıştırılmasına olanak tanıyan bir ayırma işlevi mevcuttur.

111 kWh’lik pil, Polestar 3’e WLTP standardına göre 610 kilometre menzil sağlıyor. Standart bir ısı pompası, ortam ısısının klima ve akü iklimlendirmesi için kullanılmasına yardımcı olur. Polestar 3 aynı zamanda çift yönlü şarj için de donatıldı ve bu sayede gelecekte “araçtan şebekeye” kullanım olanağı sunuyor.

Polestar 3 Çift Motorlu (360 kW, 628 km menzil) ve Çift Motorlu Performans Paketi (380 kW, 561 km) versiyonları sırasıyla 88.600 ve 95.200 Euro’dan başlayan fiyatlarla pazar lansmanında satışa sunulacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir