Connect with us

Şarj Pil Haberleri

“Elektrikli Otomobil Devriminde Tayland’ın Lityum Hedefi

Yayınlayan

on

Tayland, ülkenin güneybatısındaki bir madenden lityum üretmeye yönelik planlarını iki yıldan biraz fazla bir süre içinde hayata geçirmeyi planlıyor. Reuters haber ajansına göre, projede yer alan siyaset ve endüstri temsilcilerine göre Tayland, elektrikli otomobil endüstrisi için uygun bir lokasyon olma hedefini bu şekilde hızlandırıyor.

Pan Asia’nın başkanı ve CEO’su Paul Lock’a göre, şirketin Phuket’in 70 kilometre kuzeydoğusundaki Reung Kiet’te 2026 yılının başında lityum üretmeye başlama olasılığı “iyimser”. Hammadde çıkarmak için, Pan Asya’nın resmi planlarına göre, birkaç kilometrekarelik alanda yerin 150 metre derinliğine kadar kazılması gerekecektir.

Tayland Temel Endüstriler ve Madencilik Dairesi (DPIM), tesisin yaklaşık 164.500 ton lityum karbonat üretebileceğini tahmin ediyor. Bu miktar, en az 1 milyon elektrikli araba aküsü için yeterli olacak 50 kilowatt saat kapasitesine sahiptir. Ayrıca DPIM, pil ham maddesi madenciliğinin iki yıl içinde başlayabileceğini öngörmektedir.

Bazı Çinli otomobil ve akü üreticileri zaten alıcı olarak konumlanmış durumda ve Tayland’da otomobil ve akü hücrelerini yerel olarak üretmek için 1,3 milyar avronun üzerinde yatırım yaptıklarını duyurmuşlardır.

Pan Asia şu anda daha fazla lityum üretebilecek diğer potansiyel yerleri araştırıyor. Reung Kiet’ten uzak olmayan Bang I Tum gibi bölgeler, şirkete göre Reung Kiet’ten yüzde 10 ila 70 daha fazla lityum üretebilir. Paul Lock, “Daha fazla keşif yoluyla büyüme potansiyeli önemli. Bu, Tayland’ı lityum pazarında yeni ortaya çıkan bir oyuncu olarak konumlandırıyor ve bölgesel bir elektrikli otomobil merkezi olma hedefleriyle iyi bir şekilde örtüşüyor.” dedi.

Tayland’daki toplam lityum kaynakları ve çıkarılabilecek miktar henüz belirsiz olsa da, ülke daha yüksek elektrikli otomobil üretimine yönelik çabalarını sürdürmekte. Tayland, Güneydoğu Asya’nın en büyük otomobil üreticisi ve ihracatçısı konumunda olup, 2030 yılına kadar yıllık araç üretiminin üçte birini elektrikli otomobillerle gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir