Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Hyundai daha kompakt ve uygun fiyatlı bir N elektrikli otomobil planlıyor

Yayınlayan

on

Bu yıldan itibaren, Hyundai’nin sportif N alt markası, Ioniq 5 elektrikli crossover’ın bir versiyonunu sunuyor. Ortaya çıkan bir rapora göre Güney Koreli üretici, bu ülkede fiyatı 74.900 Euro’dan başlayan Ioniq 5 N’den daha uygun fiyatlı başka bir N modeli planlıyor.

Hyundai Motor Group (HMG) baş teknik danışmanı Albert Biermann, AutoExpress’e verdiği demeçte, “Pazara daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenek sunmamız gerekiyor” dedi. Yanı sıra, markanın popüler yanmalı N-arabalarına atıfta bulunarak, “Bu kolay bir oyun değil” şeklinde ifade etti ve “Çıtayı çok yükseğe koyduk” dedi.

Biermann’a göre, daha ekonomik bir N elektrikli otomobil de 800 volt teknolojisiyle kullanıma sunulacak. Bu, N modellerinin yarış pisti için tasarlanmış olmaları nedeniyle gereklidir; 400 voltluk bir sistem, iki kat daha fazla güç tüketimi ve dört kat daha fazla ısı çıkışı sağlar, “Verimlilik zayıf” dedi.

Daha küçük N-elektrikli otomobilin teknik temelinin, mevcut E-GMP elektrikli otomobil platformu olmayacağını belirten Biermann, bunun yerine yakında çıkacak olan IMA mimarisinin kullanılmasının muhtemel olduğunu ifade etti. Bu, hem 400 hem de 800 volt teknolojisine izin verir.

Daha küçük elektrikli N modelinin nasıl bir şekil alacağı henüz belli değil. Biermann, “B veya C segmentinde bir şeyler bulmalıyız” diye açıkladı ve “Çok fazla tartışma yaşandı. Şu anda hiçbir şeye karar verilmedi” şeklinde belirtti. Biermann, daha uygun fiyatlı küçük N elektrikli otomobilin ne zaman piyasaya sürülebileceğini açıklamadı.

Ayrıca, bu yıl piyasaya sürülen orta sınıf sedan Ioniq 6’nın N versiyonunun da olacağı bir raporla duyuruldu. Ioniq 6 N, Güney Koreli markanın önceki üretim modellerinden daha fazla güç sunacak. Henüz onaylanmamış olsa da muhtemelen geliştirme aşamasındadır ve piyasaya sürülmesi 2025 yılında beklenmektedir. Hyundai, 2022’de tanıttığı RN22e konseptiyle Ioniq 6 N’yi getirebileceğinin sinyalini vermişti.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir