Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Fisker 2023’te 10.142 elektrikli otomobil üretti

Yayınlayan

on

Elektrikli otomobil start-up’ı Fisker, geçtiğimiz yıl üretim planlamasını birkaç kez ayarlamak ve hedeflerini küçültmek zorunda kaldı. Artık 2023 yılındaki toplam üretim hacmi belirlendi.

ABD’li şirket, “Hem Avrupa hem de ABD’deki onay gecikmeleri ve tedarikçilerle yaşanan sorunların ardından Fisker, 2023 yılında 10.142 araç üretti” açıklamasını yaptı. Başlangıçta geçen yıl 42.400 elektrikli otomobilin üretilmesi planlanmıştı.

Fisker şu ana kadar yalnızca ilk modeli olan Ocean’ı inşa edip teslim etti. SUV’un müşterilere teslimatları Haziran 2023’te başladı ve teslimatların çoğunluğu Eylül ve Ekim aylarında gerçekleşti. Açıklamaya göre teslimatlar, üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar yüzde 300’den fazla arttı ve 2023’te toplamda 4.700 civarında gerçekleşti.

Fisker CEO’su Henrik Fisker, “2023’ten beri yüksek cirolu bir şirketiz, ancak aynı zamanda birçok zorlukla karşılaştık. Covid-19’dan kaynaklanan çıkış, tedarik zincirlerimizde bazı sorunları beraberinde getirdi, ancak bunların büyük ölçüde üstesinden geldik ve yaklaşık 4.700 Fisker Oceans teslim ettik” şeklinde konuştu. “Bu başarı önemli bir geliri temsil ediyor ve 2024’te teslimat hızımızı artırırken daha hızlı büyümeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Nispeten düşük genel giderlere sahip sağlam bir işimiz ve müşterilerin sevdiği ödüllü bir aracımız var. Fisker markası ve ekibimizdeki herkes için yeni kilometre taşları ve fırsatlarla dolu bir yılı sabırsızlıkla bekliyorum.”

Fisker, Aralık ayında Kanada’da teslimatlara başladı ve şu anda dünya genelinde on iki pazarda faaliyet gösteriyor. Ocak ayında şirket, satış ve teslimatları daha da hızlandırmak için bir plan duyurmayı planlıyor. Fisker ayrıca ABD ve Avrupa’daki test sürüşlerinin sayısını artırmayı hedefliyor. Müşterilerin Okyanus modelini ilk elden deneyimlemesinin ardından satış rakamlarında artış yaşandı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir