Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

MAN, Avrupa’da Batarya Tamir Merkezi Kuruyor

Yayınlayan

on

MAN Truck & Bus, 2024 ve 2025 yıllarında İtalya, Danimarka/Norveç, Avusturya, Belçika, Hollanda, Fransa, Polonya ve Büyük Britanya’da batarya onarım merkezleri kurmayı planlıyor. Avrupa’daki diğer ülkeler de planlanıyor. Ticari araç üreticisi önümüzdeki iki yıl içinde milyonlarca yatırım yapmayı planlıyor.

Almanya’da (Hannover-Laatzen bölgesi) ve İspanya’da (Barselona) iki batarya onarım merkezi halihazırda faaliyettedir. MAN’ın yeni “eTruck” neslinin ilk birimlerinin 2024 yılında müşterilere teslim edilmesi nedeniyle “Batarya Onarım Merkezleri”nin Avrupa’da devreye alınması gerekiyor. Şirkete göre, markanın 1.000’den fazla akülü elektrikli şehir otobüsü ve 2.400’den fazla tamamen elektrikli minibüsü halihazırda Avrupa yollarında. eTruck üretimi arttıkça elektrikli araç popülasyonu önümüzdeki yıllarda “önemli ölçüde artmaya” devam edecek.

“Müşterilerimizin elektrikli araçlarının maliyet verimliliğini ve operasyonel hazırlığını yüksek düzeyde sağlamak amacıyla batarya onarımı MAN için bir zorunluluktur. MAN Truck & Bus Müşteri Hizmetleri Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Christopher Kunstmann, “Ayrıca, araçtaki batarya ömrünü uzatarak önemli kaynakları koruduğu için çekiş akülerinin kapalı döngü yaklaşımına da büyük bir katkıda bulunuyoruz” diyor. .

İlk batarya onarım merkezi ve akülerin onarımına ilişkin bilgi birikimi 2020 yılına dayanmaktadır. Piyasaya sürülen elektrikli taşıyıcı eTGE’nin aküsü için ilk pilot onarımlar ve süreç dokümantasyonu gerçekleştirildi . 2018’de. Bunu, 2020’den itibaren küçük bir seri halinde piyasaya sürülen eTGM dağıtım kamyonunun batarya paketlerinin yanı sıra Lion’s City E elektrikli şehir otobüsünün de 2020’de seri üretimine başlaması izledi.

MAN, farklı akülere yönelik onarım adımlarının test edildiğini, çalışanların kalifiye olduğunu, onarım talimatlarının hazırlandığını ve işyeri gereksinimlerinin tanımlandığını açıklıyor. Hannover-Laatzen’deki ilk batarya onarım merkezinde oluşturulan bu bilgi, artık yavaş yavaş diğer pazarlara aktarılacak.

“Gelecekte”, MAN’ın akülü elektrikli ticari araçlarla temsil edildiği her pazarda bir batarya onarım merkezi işletilecek. “Kısa taşıma yolları ve sahadaki iyi eğitimli teknisyenler, bataryanın hızlı bir şekilde onarılabilmesini sağlıyor. Bu da kısa araç duruş sürelerine yol açıyor” diyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir