Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

MG, 23.400 Euro Fiyatıyla Gelecek

Yayınlayan

on

Çinli SAIC grubunun bir parçası olan İngiliz markası MG, ürün yelpazesinde zaten birçok elektrikli otomobile sahiptir. 2022’de piyasaya sürülen MG4 kompakt otomobilinin ardından birkaç yıl içinde elektrikli bir küçük otomobilin gelmesi beklenmektedir.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda sadece içten yanmalı motora sahip olan yeni MG3 tanıtılırken, ürün ve planlama şefi David Allison, şirketin elektrikli otomobil serisini MG4’ün altına genişletme ihtiyacını vurguladı. Allison’a göre, MG2 adını taşıyan bir konsept modeli zaten mevcut ve iki yıldan kısa bir sürede üretim versiyonuna dönüşebilir. Allison, bu yeni modelin 20.000 İngiliz Sterlini (yaklaşık 23.400 Euro) fiyatla dört metre uzunluğunda bir elektrikli otomobil olması durumunda büyük bir fırsat gördüğünü belirtti.

Allison, “Birinin bu fiyat aralığında kabul edilebilir bir menzile sahip bir araç yapabileceğine inanıyorum ve eğer bunu başarabilirsek, neden olmasın?” dedi. Ürün geliştirmenin uzun vadeli bir süreç olduğunu ancak iki yıl içinde konsept aşamasından üretim aşamasına geçmenin mümkün olduğunu ifade etti. Allison, MG’de işlerin hızla ilerlemesinden etkilendiğini belirtti ve bu yeni modelin gelecek yılın sonuna kadar pazara sunulması durumunda harika olacağını ekledi.

Geçtiğimiz yıl MG, küçük elektrikli bir otomobil geliştirmenin, daha büyük bir otomobil geliştirmekten sadece biraz daha ucuz olduğunu söylemişti. MG UK’den Guy Pigounakis, “Fiyatın yarısı akü, dolayısıyla aracın maliyeti 25.000 pound (yaklaşık 29.000 Euro), ki bu da karşılanamaz” demişti. Bu nedenle MG3 şu anda sadece bir hibrit olarak sunulmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir