Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Hidrojen Hibrit Pininfarina Enigma GT

Yayınlayan

on

Tasarım stüdyosu Pininfarina, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttığı en son projesi olan Enigma GT ile dikkat çekiyor. Sportif 2+2 koltuk düzenine sahip olan bu otomobil, benzersiz bir hibrit teknolojisi sunarak hidrojenle çalışan bir V6 motor ile bir elektrik motorunu bir araya getiriyor.

Enigma GT’nin 2,5 litrelik V6 motoru, hidrojen kullanarak 325 kW veya 442 bg güç üretiyor. Bu güç, 150 kW çıkışlı elektrikli tahrik tarafından desteklenmektedir. On kilowatt saat kapasiteli batarya, elektrikli kısmın enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Elektrik motoru ön tekerlekleri, V6 motoru ise arka tekerlekleri tahrik ederken, otomobil dikkat çekici bir performans sunmaktadır. Sıfırdan yüze hızlanma süresi dört saniyenin altında olan Enigma GT’nin maksimum hızı ise 250 km/saat olarak belirlenmiştir.

Enigma GT’nin etkileyici performansına ek olarak, tam dolu hidrojen deposuyla 550 kilometrelik bir menzil vadetmektedir. Otomobilin boyutları da dikkate değerdir; 4,60 metre uzunluğa ve 1,23 metre yüksekliğe sahip olan Enigma GT, düz ve gergin bir tasarım sunmaktadır. Aerodinamik verimliliği ise 0,24’lük sürtünme katsayısıyla vurgulanmaktadır.

Enigma GT’nin iç kısmında sportif ön koltuklara ek olarak iki ek yolcu için yer sunan arka koltuk bulunmaktadır. Karbon monokok temelli tasarım, yüksek dayanıklılığın yanı sıra toplam ağırlığı da 1,7 tonla sınırlamaktadır. Araç, açıldığında yan paneller, tavan, ön panel ve ön camları içeren bir üniteyi katlayarak kolay giriş sağlayan dikkat çekici bir kapı yapısına da sahiptir. Enigma GT, göz alıcı tasarımı ve çevreci hibrit güç sistemiyle dikkat çeken bir performans aracı olarak öne çıkıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir