Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

MG, MG3’ü Yeni “Hybrid+” Teknolojisiyle Sunuyor

Yayınlayan

on

MG, yeni MG3 Hybrid+’ı tanıttı. Hibrit+ sürüş teknolojisi, 4.113 milimetre uzunluğundaki yeni küçük otomobilde prömiyerini kutluyor ve markanın bir modeline entegre edilen ilk geleneksel, şarj edilemeyen hibrit sistemdir. Hibrit+ sistemi motor, şanzıman, akü, elektrik motoru ve jeneratörü içermektedir.

143 kW (194 bg) toplam güç çıkışıyla MG3, 4,4 l/100 km ve 100 g/km CO2 tüketim değerlerine ulaşıyor. Bu, MG’nin tamamen elektrikli modda “cömer menzile” izin verdiğini söylediği 1,83kWh’lik bir pil tarafından destekleniyor. MG3, 75 kW (102 hp) 1,5 litrelik benzinli motor ve 100 kW (136 hp) elektrik motorunun yanı sıra ayrı bir jeneratöre sahiptir. 0’dan 100 km/saat hıza sekiz saniyede ulaşıyor ve maksimum 170 km/saat hıza ulaşmak mümkündür.

Önden çekişli MG3 Hybrid+, Hibrit+ sistemi tarafından otomatik olarak seçilen çeşitli sürüş modlarıyla çalıştırılabilir:

1. EV: Şarj izin verdiği sürece tamamen elektrikle çalışır.
2. Seri: Motor jeneratörü çalıştırır, jeneratör de seyahat için elektrik motorunu çalıştırır.
3. Seri ve Şarj: Seri mod artı pil şarjı.
4. Sürüş Şarjı: Motor tekerlekleri tahrik eder ve aynı zamanda jeneratör aracılığıyla aküyü şarj eder.
5. Paralel: Motor ve elektrik motoru tekerlekleri tahrik eder.

MG3 Hibrit+–2024-1

Elektrik motoru, daha yüksek yükler altında bile yolculukların büyük bir bölümünü üstlenebilecek, benzinli motor ise kesintisiz destek sunacak veya daha yüksek hızlarda kontrolü ele alacak. Motor, hem verimli hem de keyifli bir sürüş deneyimi sağlayacak olan üç vitesli bir otomatik şanzımanla eşleştirilmiştir.

Sürücüler MG3’te üç sürüş modu arasında seçim yapabilir: Eco, Standard ve Sport. Eco modu, optimum yakıt verimliliği için tasarlanmıştır ve daha yumuşak bir gaz kelebeği tepkisi sunarken, Standart mod, ekonomi ve performansın bir karışımını sunar. Spor modu daha duyarlı bir kurulum sağlar.

MG, “Kompakt boyutları ve çevik tasarımıyla MG3, dinamik bir sürüş deneyimi ve yüksek düzeyde sürüş konforu sunuyor” diyor. “Şaside yeni ultra yüksek sertlikte bileşenlerin kullanılmasından faydalanırken, süspansiyon elemanları hem sportif yol tutuşu hem de konforlu sürüş sağlamak için ağırlığı azaltacak ve kavramayı geliştirecek şekilde tasarlandı.” MG3, gürültü bastırmada en yüksek değerleri elde ediyor.

MG3, Avrupalı ​​müşteriler için üç donanım seviyesinde sipariş edilebilecek: Standart, Konfor ve Lüks. Üretici, çift ekranlı kokpitin iç mekandaki öne çıkan özelliklerden biri olduğunu belirtiyor: Sürücüde 7 inçlik bir dijital gösterge ekranı ve 10,25 inçlik merkezi bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Merkezi olarak yerleştirilmiş bir düğme çubuğu, sık kullanılan işlevleri çalıştırmanıza olanak tanır. Navigasyon standarttır ve Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla akıllı telefon entegrasyonu da standarttır. “MG iSMART, MG3 müşterilerine normalde yalnızca yüksek araç kategorilerinde beklenen düzeyde bağlantı sunuyor” diyor.

MG’ye göre, diğer standart donanım özellikleri arasında klima, altı hoparlörlü ses sistemi, Bluetooth bağlantısı, dört USB bağlantı noktasının yanı sıra geri görüş kamerası ve park sensörleri yer alıyor. Daha yüksek donanım seviyeleri arasında deri koltuklar, anahtarsız giriş, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi ve 360 ​​derecelik kamera sistemi bulunur.

“MG Pilot” ile MG3, modern sürücü destek sistemlerinden faydalanıyor. Bunlar arasında şeritten ayrılma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, uyarlanabilir hız sabitleyici, ileriden çarpışma uyarısı ve trafik sıkışıklığı asistanı yer alıyor.

MG3 Hybrid+, 293 litrelik bagaj hacmi sunuyor ve maksimum 150.000 kilometreye kadar standart 7 yıl fabrika garantisiyle müşterilere sunulacak. Fiyatlar henüz belirlenmedi ancak raporlar, üreticinin 25.000 Euro’nun altında bir fiyat isteyebileceğini öne sürüyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir