Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

McLaren Artura Spider

Yayınlayan

on

McLaren, Artura plug-in hibrit süper otomobilinin üstü açık versiyonunu tanıtarak 2022’de piyasaya sürülen coupé versiyonuna yeni bir soluk getiriyor. Artura Spider, bu yıl tanıtılacak olan ve coupé versiyonunun avantajlarından faydalanacak olan bir modeldir.

CEO Michael Leiters, “Yeni Artura, hangi modeli seçerseniz seçin, eksiksiz bir yeni nesil süper otomobildir. Günlük yaşamdan ödün vermeden, daha fazla güç, daha fazla dinamik ve sürücüyle daha iyi bir bağlantı elde etmek için aktarma organları ve şasi sistemlerini geliştirdik. Yeni Artura Coupé’ye ek olarak, tüm bu iyileştirmeleri içeren ve McLaren süper otomobil eğlencesine açık havada yeni bir boyut katan yeni Artura Spider da var” dedi.

Artura Spider’ın kuru ağırlığı 1.457 kilogram, boş ağırlığı ise 1.560 kilogramdır ve Artura Coupé’den 62 kilogram daha fazladır. Bu, aracın rekabetteki en hafif üstü açılır araç haline gelmesini sağlayarak 83 kilograma kadar ağırlık avantajı sunar. Hibrit tahrik, 515 kW (700 bg) güç ile birlikte 480 bg/tonluk bir güç/ağırlık oranına ulaşır. Artura Spider, “ortadan motorlu, arkadan çekiş düzeninden tam anlamıyla yararlanmak da dahil olmak üzere, süper otomobilin yüksek performansının her yönünü optimize etmek için mükemmel bir şekilde konumlandırılmıştır.”

Artura’nın V6 içten yanmalı motoru, yeni model yılında 20 bg daha fazla üreterek toplam gücü 700 bg’ye çıkardı. Motor yeniden kalibrasyonu, mevcut Artura sahiplerine ücretsiz olarak sunulacak McLaren bayi desteği ile birlikte gelir. 3.0 litrelik alüminyum kuru karterli benzinli motor, litre başına 147 kW’tan (200 hp) fazla güç üretir. Motor müziği, orta ve yüksek hız aralıklarında iyileştirilen bir rezonatör ve revize edilmiş egzoz sistemi ile geliştirilmiştir.

Artura’nın V6 motoru, eksenel akılı elektrik motoru ile tamamlanır. Şanzıman mahfazasında bulunan bu motor, 70 kW (95 hp) ve 225 Nm üretir. Elektrik motoru, 7.4 kWh kullanılabilir enerji kapasitesine sahip pil paketinden güç alarak 33 kilometreye kadar tamamen elektrikli menzil sunar. Artura Spider, 0-100 km/saat hıza 3.0 saniyede, 0-200 km/saat hıza 8.4 saniyede ve 0-300 km/saat hıza 21.6 saniyede ulaşabilir. Azami hız ise 330 km/saat ile sınırlıdır.

McLaren’ın yeni modellerinde şanzıman, şasi, fren performansı, bilgi-eğlence sistemi, destek sistemleri ve boya kaplamalarında yapılan diğer yenilikler ve iyileştirmelerin yanı sıra, Artura Spider (273.073 Euro’dan başlayan fiyatlarla) ve Artura Coupé (248.573 Euro’dan başlayan fiyatlarla) şimdi sipariş edilebilir ve 2024 ortasından itibaren teslim edilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir