Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Nissan, Sunderland’de LEAF Üretimini Durdurdu

Yayınlayan

on

Nissan, Sunderland’deki fabrikasında LEAF kompakt elektrikli otomobil üretimini sonlandırıyor. İngiliz fabrikası, geçen yıl duyurulan LEAF’in halefinin yanı sıra Qashqai ve Juke’nin elektrikli versiyonlarını üretmeye hazırlanıyor.

Nissan’ın gelecekteki üç elektrikli aracı, tamamen elektrikli üç konsept modelinden ilham alacak: Hyper Urban Concept, Hyper Punk Concept ve 2021’de tanıtılan Chill-Out Concept.

Bir Nissan sözcüsü, mevcut LEAF neslinin “Avrupa’daki yaşam döngüsünün sonuna ulaştığını” belirterek, “Avrupalı müşteriler pazar stoklarına bağlı olarak araç stokları bitene kadar siparişlerini verebileceklerini” söyledi.

LEAF’in ilk nesli 2010’dan 2017’ye kadar Sunderland’de Avrupa için üretildi. İkinci nesil Ocak 2018’den itibaren teslim edildi ve Avrupa araçları İngiliz fabrikasından devam etti.

Yeni LEAF, Chill-Out çalışmasını temel alacak ve daha kompakt bir crossover olacak. Platformun, Renault’nun AmpR Medium olarak adlandırdığı daha büyük Nissan Ariya crossover gibi CMF-EV olması bekleniyor.

Nissan’ın Avrupa’daki tüm yeni modelleri tamamen elektrikli olacak ve 2030 yılına kadar otomobil yelpazesi tamamen elektrikli otomobillere dönüştürülecek.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir