Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Toyota, Hilux’un Elektrikli Versiyonunu Test Ediyor

Yayınlayan

on

Toyota, Eylül ayında, hidrojenle çalışan yakıt hücreli elektrikli tahrik sistemine sahip Hilux’un bir prototipini tanıttı. Japonlar, ilerleyen zamanlarda kamyonetin tamamen elektrikli bir versiyonunu da üretebilecekleri konusunda belirsizlik içinde.

Toyota Motor Europe’un hafif ticari araçlardan sorumlu başkanı Emmanuel Beaune, TopGear’a yaptığı açıklamada, “Bu, çok yönlü bir güç aktarma organı ve çözüm yaklaşımımızın bir parçası. Dolayısıyla elektrikli bir Hilux hakkında şu aşamada yorum yapmak erken. Bazı çalışmalar var ancak daha fazlasını söylemek mümkün değil,” dedi.

Toyota, Avrupa’daki pick-up segmentinde yüzde 30’luk bir pazar payına sahip. Kullanıcıların bir kısmı sadece akü ile çalışan araçlara ilgi gösteriyor. Beaune, “Bazı soruşturmalar var, bu nedenle doğru çözümü önermek için Japonya’daki TMC (Toyota Motor Corporation) ile işbirliği içindeyiz,” şeklinde konuştu.

Toyota’nın tamamen elektrikli bir Hilux’u üreterek piyasaya sunup sunmayacağı ve bunu seri üretime geçirip geçirmeyeceği henüz net değil. Aynı belirsizlik, hidrojenle çalışan versiyon için de geçerli. Birkaç ay önce tanıtılan prototip, İngiliz hükümeti tarafından mali olarak desteklenen bir projenin bir parçası olarak ortaklarla birlikte geliştirildi. Bu proje, yeni bir elektrik motorlu yakıt hücresi tahrikinin güvenilirliği ve uzun ömürlülüğünün incelendiği bir çalışmaydı.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir