Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

LEVC, sekiz koltuğa kadar L380 elektrikli minibüsü sunuyor

Yayınlayan

on

Çinli Geely Grubu’nun bir parçası olan İngiliz şirketi LEVC (London Electric Vehicle Company), saf akülü elektrikli araç platformu olan SOA üzerine inşa edilen ilk modelini tanıttı: sekiz kişiye kadar taşıma kapasitesine sahip L380 minibüsü.

LEVC şu ana kadar, içten yanmalı motora sahip Taxi TX ve kompakt teslimat van VN5 ile yaklaşık 100 kilometre menzile sahip iki elektrikli araç sunmuştu. Yeni model resmi olarak Xspace MPV L380 olarak adlandırılıyor ve tamamen elektrikli, 5,30 metre uzunluğunda bir minibüs olarak altı veya sekiz koltuk seçenekleriyle satışa sunulacak. Üretici, aracın “Airbus A380 gibi” geniş bir iç mekân sunacağını belirtiyor.

L380, 200 kW (272 hp) motora sahip ve 170 km/saat maksimum hıza ulaşabiliyor. Enerji, daha önce açıklanmayan depolama kapasitesine sahip bir NMC pil takımı tarafından sağlanıyor. Pilin menzili henüz açıklanmamıştır. Araçın boş ağırlığı 2,8 ton ve dingil mesafesi 3,19 metre olarak belirtilmiştir. L380’de, her biri iki koltuk içeren en fazla dört koltuk sırası bulunmaktadır.

LEVC’nin akülü minibüsü, Zhejiang’daki Çin fabrikasında LEVC Taxi TX’in de üretildiği montaj hattından çıkacak. Teknik temel, ticari araçlar için optimize edilmiş Geely mimarisi SEA’nın (Sustainable Experience Architecture) değiştirilmiş bir versiyonu olan SOA (Space-Optimized Architecture) platformudur. Önceki raporlara göre SOA için 73 kWh, 102 kWh veya 120 kWh enerji içeriğine sahip üç pil çeşidi bulunmaktadır.

Şirketin CEO’su Alex Nan, “L380, yolcu odaklı iç mekanlar için yeni standartlar belirliyor ve büyük, tamamen elektrikli lüks vanlar için çıtayı yükseltiyor” dedi. “Zengin tarihimizden ilham alan ve Geely organizasyonunun kaynaklarıyla birleştirilen yeni model serisinin ilk üyesidir. Gelişmiş sıfır emisyonlu taşımacılığı her zamankinden daha fazla müşteriye ulaştıracak heyecan verici yeni bir yola çıkıyoruz.”

LEVC’nin yeni elektrikli minibüsünün tam olarak ne zaman ve hangi pazarlarda satışa sunulacağı henüz bilinmemektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir