Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Yeni Dacia Duster Hibrit Olarak da Satılacak

Yayınlayan

on

Dacia Duster’ın üçüncü nesli, 18.950 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni modelin Mart 2024’ten itibaren siparişe açılması ve Haziran 2024’ten itibaren mağazalarda satışa sunulması planlanıyor. Romen üretici, seriyi ilk kez tam hibrit olarak, 25.850 Euro fiyat etiketiyle tüketicilere sunuyor.

Dacia, 2023 yılı başında tanıttığı Hybrid 140 motorunu artık Duster’ın yeni jenerasyonunda da kullanıyor. Çok modlu otomatik şanzıman, sürüş konforunu optimize ederken, enerji yönetim sistemi ve 1,2 kWh yüksek voltajlı akü, aracın performansını ve tüketimini optimize etmeye katkı sağlıyor.

Üreticiye göre, “Yeni Duster Hybrid 140, şehir içi sürüşlerin yüzde 80’ine kadar elektrikli modda kalabiliyor ve bu sayede şehir içi trafikte tüketimi yüzde 40’a kadar azaltabiliyor (eşdeğer bir içten yanmalı motorla karşılaştırıldığında, sürücünün alışkanlıklarını değiştirmeden).” Toplam kombine tüketim 4,9 l/100 km olarak belirtilirken, CO2 emisyonu ise 112 g/km olarak açıklanmıştır. Üretici, daha fazla ayrıntıyı henüz paylaşmamıştır.

Dacia, “Yeni Duster’ın sağlamlığı olmasaydı, Duster olmazdı” şeklinde reklam yapıyor. Yeni Starkle teknolojisinin kullanıldığı ilk seri model olan araç, yüzde 20 oranında geri dönüştürülmüş polipropilenden yapılmıştır. Yan koruma şeritleri, tekerlek davlumbazı kapakları ve yan ‘şnorkel’ yeni, boyasız malzemeden üretilmiştir. Ayrıca, ön ve arka alt korumanın plastikleri de renklendirilmiştir. Boyasız tasarım, çevreye saygılı bir yaklaşımı temsil ederken, müşterilere orijinal renklerini koruma avantajı sunuyor, çiziklere ve sıyrıklara rağmen.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir