Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Hibrit Yaris Fiyatı 25.000 Euro’dan Başlıyor

Yayınlayan

on

Toyota, Yaris Hibrit’i daha cazip hale getiriyor. Japonlar, hibrit tahrik performansını ve seçenekleri artırarak, aktif güvenlik ve sürücü destek sistemlerini genişleterek, seriyi dijital açıdan güçlendiriyor.

Toyota’ya göre, daha da geliştirilmiş tam hibrit sürüş, daha etkin bir sürüş deneyimine katkıda bulunuyor. 85 kW’lık kanıtlanmış tahrikin yanı sıra, 1,5 litrelik hibrit versiyonu 96 kW’lık ikinci bir performans seçeneğiyle sunuluyor. Bu, Toyota’nın mevcut beşinci hibrit neslinin yeni transaks şanzımanını kullanmasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca, daha büyük ve güçlü bir elektrik motorlu jeneratör de kullanılmaktadır. Revize edilmiş kontrol ünitesi yazılımıyla birlikte, 1,5 litrelik sistem toplam çıkışını yüzde on iki oranında artırarak 85 kW/116 bg’den 96 kW/130 bg’ye çıkarmaktadır.

Tork da tüm hız aralığında artış gösteriyor: yüzde 30 oranında 141 Nm’den 185 Nm’ye. Bu, daha hızlı bir hızlanma sağlar; sıfırdan 100 km/s hıza ulaşma süresi yarım saniye azalarak 9,2 saniyeye iner. Üreticiye göre CO2 emisyonları çok az artmıştır; Yaris, 130 bg’lik hibrit versiyonuyla 95 ila 96 g/km ile sınıfının en iyisi olmaya devam ediyor. 116 bg’lik versiyon ise 87 ila 91 g/km arasında daha düşük CO2 emisyonları sağlar. Yakıt tüketimi 4,0-3,8 veya 4,2 lt/100 km olarak belirtilmiştir.

“Performansta saf artıştan daha önemli olan, sürücünün araç performansını nasıl deneyimlediğidir.” diyor. “Tüm hız aralıklarında torktaki artış sayesinde yeni Yaris, daha güçlü, doğrudan ve dinamik bir sürüş deneyimiyle öne çıkıyor.”

Yeni dijital kullanıcı deneyimi Toyota, Yaris için yeni bir dijital kullanıcı deneyimi sunuyor. Merkezi parça, sürücü için 7 veya 12,3 inç formatında ayrı ayrı ayarlanabilen bir gösterge ekranının (Club donanım serisinden itibaren) yanı sıra 9 veya 10,5 inç ekrana sahip daha hızlı ve daha güçlü bir multimedya sistemidir. Toyota, dijital gösterge ekranının (Club donanım serisinden itibaren) kadranları, bilgileri ve grafikleri çok keskin bir şekilde gösterdiğini ve tüm aydınlatma koşullarında okunmasının kolay olduğunu belirtiyor.

Toyota Yaris Hibrit 2024-7

Yeni Toyota Smart Connect multimedya sistemi, daha sezgisel ve duyarlı bir kullanıcı arayüzüne sahip ve Style donanım serisinden başlayarak, gerçek zamanlı trafik bilgileri sayesinde daha hassas ve verimli rota planlamasına olanak tanıyan bulut tabanlı navigasyonu standart olarak sunuyor. Yerleşik sesli asistan, birçok işlevin sesli komutla kontrol edilmesini sağlar ve daha doğal dile yanıt verir.

Akıllı telefonlar, Apple CarPlay ve Android Auto aracılığıyla multimedya sistemine kablosuz olarak entegre edilebiliyor. Multimedya sistemine yönelik yükseltmeler ve yeni işlevler, atölyeyi ziyaret etmeden “kablosuz” olarak kurulabilir.

Toyota T-Mate şemsiye terimi, sürüşü daha güvenli ve kolay hale getirmeyi ve park etmeyi kolaylaştırmayı amaçlayan destek sistemlerini bir araya getiriyor. En yeni nesil Toyota Safety Sense, yaygın kaza risklerini tespit etmeyi, bunlar hakkında uyarıda bulunmayı ve gerekirse hedefe yönelik frenleme ve direksiyon desteğiyle sürücüye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Güncellenen Yaris’in fiyatı 25.500 Euro’dan başlıyor. İlk müşteri araçlarının Mart 2024’ten itibaren Almanya’da teslim edilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir