Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

DS, 2025 İçin D Segment Planlıyor

Yayınlayan

on

Rapora göre Stellantis Group’un Fransız lüks markası DS, tamamen elektrikli motora sahip yeni bir amiral gemisi planlıyor. Mevcut Erlköngi fotoğraflarında eğimli tavan çizgisine sahip uzun bir araç görümekte. Autocar’a göre bu çıkacak olan yeni model , yalnızca plug-in hibrit sürücüyle sunulan DS9 sedanın yerini alacak.

Raporda, elektrikli otomobilin 2025 yılında İtalya’nın Melfi kentindeki Stellantis fabrikasında üretime girecek iki yeni DS modelinden ilki olması ve Opel Insignia’nın halefi ile eşleştirilmesi bekleniyor. Melfi’de üretilen tüm araçlar, grubun Peugeot e-3008 SUV ile ilk kez sahneye çıkan STLA Medium platformunu kullanıyordu.

STLA Medium, dört tekerlekten çekiş için ön tarafta tek bir motor veya her aksta bir motor kullanarak 160 ila 285 kW (218/388 hp) arasında çıkışa izin veriyor. Batarya kapasitesi 98 kWh’ye kadar çıkmakta ve bu da 700 kilometreye kadar otomobile menzil sağlıyor.

Teknolojik ilerlemeler ve ARGE çalışmaları, DS-9 halefi için daha iyi sonuçlar ortaya çıkarabilir. . Autocar’a göre yeni otomobilin odak noktası saf performans değil, enerji verimliliği daha önemli bir pay olacak. Eski DS genel müdürü Béatrice Foucher, Autoportal’a, hatchback ve SUV arasında bir uzlaşmayı temsil eden bir sonraki modelin siluetinin “en iyi enerji yönetimini” sunması gerektiğini söyledi. “Göz alıcı” iç mekanlara sahip olacağını ekledi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir