Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Volvo’dan Polestar Hakkında Açıklamalar

Yayınlayan

on

Volvo, elektrikli otomobil üreticisi Polestar’ın hisselerini satma kararı aldı. Artık Çinli Geely Group, gelecek vaat eden kardeş markasını oluşturmak için Polestar’a daha fazla fon sağlamayacak. Ancak Volvo ve Polestar, birbirlerinden tamamen uzaklaşmıyorlar.

Şirket, yakın zamanda yaptığı açıklamada, odak noktasının artık sektörü dönüştürmek için Volvo’nun kendisini geliştirmek olduğunu belirtti. Polestar’ın mevcut yüzde 48’lik hissesinde bir ayarlama yapılması da dahil olmak üzere, hisselerin Volvo hissedarlarına dağıtılması düşünülüyor. Ana şirket Geely, bu şekilde Polestar üzerindeki etkisini genişletecek ve elektrikli otomobil üreticisini desteklemeye devam edeceğini taahhüt etti.

Volvo’nun Polestar’ın finansörü olmaktan çekilmesine rağmen, şirket Polestar’ın hisselerini elinde tutmaya devam edecek. Volvo patronu Jim Rowan, “Polestar’a dahil olmayı sürdürüyoruz. Muhtemelen hisselerimizi azaltacağız, bunu ne kadar ve hangi mekanizmayla yapacağımızı henüz söyleyemeyiz ancak Polestar ile yakın ilişkimizi sürdüreceğiz” dedi. Rowan şu anda Polestar denetim kurulunda kalmaya devam edecek.

Rowan’a göre, Volvo’nun Polestar’ın finansörü olmaktan çekilmesi, her iki şirketin de doğal bir evrimi olarak görülüyor. İlk aşamada Volvo, yeni şirket için “çok iyi bir kuluçka merkeziydi”, ancak bir holding şirketi olarak deneyimleri olmadığını belirtti. Ayrıca, Polestar artık Volvo ile rekabet eden üç elektrikli model sunuyor, bu nedenle her iki şirketin kendi yolculuğuna odaklanması gerekiyor.

Ancak, Volvo ve Polestar’ın sinerjiden yararlanmaya devam etmeleri önemli. Volvo, Polestar 2 ve Polestar 3 modellerini Çin ve ABD’de üretiyor, Polestar’ın üretim rakamları düşük olduğundan ortak üretimi kolaylaştırmak için Volvo’nun elektrikli yapı kitlerini kullanıyorlar. Ayrıca, kardeş şirketler araştırma ve geliştirme kaynaklarını paylaşıyorlar.

Polestar’ın elektrikli otomobilleri hâlâ yüksek kayıplarla karşılaşsa da, şirketin büyümesini hızlandırmak için yeni modellerle portföyünü genişletmeyi hedeflediği belirtiliyor. Polestar’ın 2025’ten itibaren başabaş noktasına ulaşması için 1,2 milyar avroluk ek finansmana ihtiyacı olduğu ifade ediliyor. CEO Thomas Ingenlath, bu finansman için görüşmelerin “oldukça ilerlediğini” söyledi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir