Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Cupra: Çin’de Tavascan üretimi başladı

Yayınlayan

on

Sportif Seat’ın kardeş markası Cupra, Born kompakt otomobilinden sonra bir elektrikli otomobil daha piyasaya sürüyor. Tavascan SUV crossover’ın üretimine başlandı ve küresel pazarlar için Çin’de üretilecek.

Volkswagen’in MEB elektrikli otomobil kitiyle çalışan Tavascan, Anhui eyaletinde üretiliyor. Edinilen bilgiye göre, ilk araçlar geçtiğimiz yılın son günlerinde montaj hattından çıktı. Bu yıl kaç ünitenin inşa edileceği henüz belli değil. Ancak daha önceki raporlara göre yıllık 70.000’in üzerinde araç satışı hedefleniyor.

Cupra, Tavascan’ı geçen yıl mayıs ayında tanıttı. SUV coupe’nin aynı zamanda tedarikçinin elektrikli araçlarına yönelik yeni bir tasarım dili için “ilham kaynağı” olduğu söyleniyor. Model, 4644 milimetre uzunluğa, 1861 milimetre genişliğe, 1597 milimetre yüksekliğe ve 2766 milimetre dingil mesafesine sahip. Cupra’nın araştırma ve geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Werner Tietz, “Cupra’nın ilk tamamen elektrikli SUV coupe’si benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor ve elektrikli araçlarda yeniden keşfedilen sportifliği ortaya koyuyor” dedi.

MEB mimarisini temel alarak, iki performans seçeneği sunulacak. Üst modeldeki 250 kW (340 hp) güç, dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılarak yola çıkıyor. Ön ve arka akslara birer elektrik motoru yerleştirilmiştir (arka motor: 210 kW; ön motor: 80 kW). 100 km/s hıza 5,6 saniyede ulaşıyor. Dört tekerlekten çekişli Tavascan, tek şarjla 517 kilometre yol kat edebiliyor. Ayrıca, arka aksa yerleştirilen bir elektrik motorunun 210 kW (286 hp) güç sağladığı arkadan çekişli bir model de mevcut. Bu versiyon, 549 kilometre menzil sunuyor.

İspanya’da tasarlanıp geliştirilen elektrikli otomobilin içinde, diğer özelliklerinin yanı sıra 15 inçlik bilgi-eğlence sistemi ve yeni bir “İnsan Makine Arayüzü (HMI)” bulunuyor. Merkezi ekran, 5,3 inçlik dijital kokpit ile tamamlanıyor ve ayrıca baş üstü gösterge ekranı da mevcut. Apple CarPlay ve Android Auto desteklenmektedir. Cupra ayrıca, elektrikli otomobilin modern sürüş destek sistemlerini de vurguluyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir