Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Ford Puma Gün Yüzüne Çıkıyor

Yayınlayan

on

Ford, Avrupa’da en çok satan otomobili olan Puma kompakt crossover’ını yeniliyor. Yapılan güncelleme ile birlikte, araç daha sofistike bir tasarıma, geliştirilmiş iç mekana, bir dizi pratik avantaja ve modern yardım fonksiyonlarına ek olarak daha güçlü, tamamen ağ bağlantılı bir işletim sistemine sahip olarak piyasaya sürülüyor. Motor seçenekleri arasında üç benzinli modelin yanı sıra tamamen elektrikli Puma Gen-E de bulunmaktadır. Bu araç aynı zamanda Ford Otosan’ın Romanya’nın Craiova kentindeki fabrikasında üretilecektir.

Ford, elektrikli Puma ile ilgili resmi verileri henüz paylaşmamıştır. Ancak, bu modelin Craiova’da üretilen yeni E-Transit Courier panel van ile platform ve sürüşü paylaşacağı tahmin edilmektedir. Müşteriler, 100 kW (136 hp) güce ve 400 kilometreye kadar menzile sahip bir elektrikli Puma bekleyebilirler. E-Transit Courier gibi, pil takımı 35 dakikadan kısa sürede yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebilmektedir. Bu elektrikli aracın fiyatının yaklaşık 40.000 euro olması beklenmektedir. Yeni E-Transit Courier’in üretimi 2024 sonbaharında başlayacak ve 2024 sonunda piyasaya sürülecektir. Benzer bir zaman çizelgesi, elektrikli Puma için de beklenmektedir.

Yeni Puma, dış tasarımının yanı sıra içsel özelliklere de odaklanmaktadır. Sürücü bilgileri için iki büyük monitör bulunmaktadır. Ön paneldeki 12,8 inçlik ekran, bireysel olarak ayarlanabilir ve tüm önemli mesajları bir bakışta özetler. Ayrıca orta konsolun üzerinde serbestçe süzülen on iki inçlik bir dokunmatik ekran da bulunmaktadır. Bu düzenleme, sürücünün dikkatini çekerken aynı zamanda kullanım kolaylığı sağlar.

Ford Puma'nın kokpiti

Yeni Puma, Avrupa’da Ford SYNC 4 eğlence ve iletişim sistemini kullanan en kompakt model olma özelliğini taşımaktadır. Bu sistem, önceki nesle göre iki kat daha hızlı bir bilgisayar hızına sahiptir ve sürücünün tekrarlayan isteklerine daha hızlı yanıt verebilir. 15 Avrupa dilinde doğal sesli komutları anlayabilen sistem, sürücünün elleri direksiyon simidindeyken ses sistemi, eller serbest telefon sistemi ve klima kontrolünü kontrol etmesine olanak tanır. Ayrıca, entegre “Alexa Yerleşik” ünitesi aracın çalıştırılmasına yardımcı olur ve internete standart 5G modemi üzerinden bağlanır.

Yeni Puma’nın iç tasarımı, merkezi dokunmatik ekranla birlikte fiziksel anahtarların ve kontrolün yerine geçerek iç mekanı sadeleştirir. Kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto da akıllı telefonların kablosuz entegrasyonunu sağlar. Araç, özel bir kaplamaya sahip ön cam ve opsiyonel panoramik cam tavan gibi özelliklerle iç mekandaki gürültü konforunu artırmayı hedefler.

Yeni Puma, beş kapılı gövdesi ile günlük kullanım ve hafta sonu açık hava gezileri için uygun bir aile aracı olma özelliğini korumaktadır. 456 litrelik toplam bagaj hacmi, 80 litrelik MegaBox adı verilen özel bir bölme içerir. Bu bölme, su tahliyesi sayesinde temizlenmesi kolaydır ve çamurlu lastik çizmeleri veya kirli eşyaları taşımak için idealdir.

Yeni destek sistemleriyle birlikte, Ford Puma güvenlik ve sürüş konforunu artırmayı hedeflemektedir. Uyarlanabilir hız sabitleyici sistemi, Stop&Go özelliği ile daha yumuşak frenleme ve hızlanma sunar. Öngörülü hız asistanı ise virajlar, döner kavşaklar ve otoyol çıkışları gibi alanlarda otomatik olarak hızı ayarlar.

Kavşak asistanı, dönüş sırasında paralel trafiği tarar ve karanlıkta bile yayaların veya bisikletlilerin çapraz caddeden geçişini algılayabilir. Çarpışmaları önlemek veya azaltmak için frenleri otomatik olarak etkinleştirebilir. Geri viteste acil frenleme asistanı da aracın arkasında hareket eden nesnelere yaklaşıldığında müdahale eder.

Ford, opsiyonel olarak sunulan 360 derece kayıt yapabilen kamera sistemiyle yeni Puma’yı desteklemektedir. Bu sistem, dar park etme ve çıkış durumlarında sürücüye yardımcı olur. Opsiyonel Dynamic Matrix LED farlar ise gece sürüşlerinde daha iyi görüş sağlar ve karşıdan gelen trafiği etkilemeden yolun aydınlatılmasını sağlar.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir