Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Ford, Pil Üretimine Odaklanmak İstiyor

Yayınlayan

on

Ford CEO’su Jim Farley, şirketin pilleri kendi bünyesinde üretme ihtiyacını yeniden değerlendirdiğini duyurdu. Bu yönlendirme, elektrikli otomobillere yönelik harcamalarda tasarruf ve planların daha geniş bir incelemesinin bir parçası olarak görülüyor. Farley, elektrikli otomobil satış büyümesindeki yavaşlamadan dolayı Ford’un batarya yeteneklerini ve dikey entegrasyon düzeyini gözden geçirmeye karar verdiklerini ifade etti.

Ford, talebi karşılamak için yeni pil kimyalarına ve kapasitelere güvenmektedir. Ancak şirket, elektrikli otomobil satışlarının artışına dair iyimserliğini sürdürmekle birlikte, e-otomobillerin maliyetlerinin geleneksel arabalarla karşılaştırılabilir olması gerektiğini vurgulamaktadır.

Ford’un finans müdürü John Lawler, şirketin batarya üretim stratejisinin yanı sıra, üretim kapasitesini de talebi karşılamak üzere ayarlayacaklarını ve karlılık kriterlerini karşılamak için yeni nesil elektrikli otomobillerin piyasaya sürülmesini geciktirebileceklerini belirtti.

Geçen yıl Ford’un elektrikli otomobil iş kolu 4.7 milyar dolar zarar açıklarken, bu kayıplar filo ve içten yanmalı motorlu otomobil bölümlerindeki kazançlarla telafi edilmiştir. Lawler, elektrikli otomobil işinin kendi başına kârlı hale geleceğini belirtirken, şirketin elektrikli araç stratejisini yeniden değerlendirirken öncelikli olarak hibrit araçlara, özellikle kamyonlara odaklanmayı planladıklarını ifade etti.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir