Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Ford’un Elektrikli SUV’u Puma Gen-E

Yayınlayan

on

Ford, kısa bir süre önce güncellenmiş olan Puma modelini içten yanmalı motorlarla tanıttı (makale resmi). Ayrıca, ABD’li üretici, gelecekte serinin tamamen elektrikli bir versiyonunu Avrupa’da ilk kez sunacak. Ford’un açıklamalarına göre, elektrikli otomobilin adına Gen-E eklenecek.

Yeni Puma’nın elektrikli versiyonu, bu yıl içinde tanıtılması ve üretilmesi planlanıyor. İçten yanmalı motor versiyonları gibi, Puma Gen-E de Ford Otosan’ın Romanya’daki fabrikasındaki montaj hattından çıkacak. Kamuflajlı araç görsellerine göre, tasarımı temel olarak geleneksel motorlu versiyonlarla aynı olan bir crossover. Ancak, E versiyonunun özellikle elektrikli sürüş için radyatör ızgarasına gerek olmayan ön kısımda daha pürüzsüz bir dış cepheye sahip olması muhtemel.

Ford, Puma Gen-E hakkında henüz daha fazla ayrıntı açıklamadı. Ancak şirket, elektrikli Puma’nın platformu ve aktarma organlarını yeni E-Transit Courier ile paylaştığını söyledi. Yaklaşık 370 kilometre menzil için 55 kWh depolama kapasitesine sahip bir batarya bekleniyor. E-Transit Courier gibi pil takımı, 35 dakikadan kısa sürede yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebiliyor. Elektrik motoru, küçük elektrikli taşıyıcıda olduğu gibi 100 kW (136 hp) güç sunabilir, ancak seride daha güçlü elektrikli makineler de mevcut.

Yeni Puma’nın içten yanmalı motorlu versiyonunun fiyatı 28.900 Euro’dan başlıyor. Elektrikli otomobilin satış fiyatının ise yaklaşık 40.000 Euro olması bekleniyor.

Puma Gen-E, Ford’un özellikle Avrupa pazarına yönelik ikinci elektrikli otomobili olarak öne çıkıyor. Yeni Explorer, bu yıl kompakt SUV crossover’dan önce piyasaya çıkacak ve orta sınıf SUV’u SUV crossover takip edecek. Son iki model, daha kapsamlı bir işbirliğinin parçası olarak VW’nin MEB elektrikli otomobil modüler sistemini temel alıyor.

Aslında, elektrikli Puma’nın şu anda Ford’un ürün gamındaki en kompakt tamamen elektrikli araç olacağı düşünülüyordu. Ancak şirket, bu yıl elektrikli otomobil stratejisini yeniden değerlendirdiğini ve daha küçük modelleri öne çıkarmak istediğini duyurdu.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir