Connect with us

Hibrit Araba Haberleri

Lexus: Yeni kompakt hibrit LBX’in fiyatı

Yayınlayan

on

Lexus, Japonların Avrupalı müşteriler için özel olarak tasarladığı yeni en küçük modeli LBX’i bu yıl tanıttığını duyurdu. Toyota’nın asil yan kuruluşu, yalnızca tam hibrit SUV’u olarak sunulan LBX’i, yıl sonuna kadar ön satış aşamasında bulunan 32.990 Euro’dan başlayan fiyatlarla müşterilere sunuyor. Bu durumda serinin fiyatı en az 34.300 Euro olarak belirlenmiş olacak.

LBX, teknik temeli Toyota Yaris Cross ile paylaşıyor ve 4.190 mm uzunluğa, 1.825 mm genişliğe, 1.545 mm yüksekliğe ve 2.580 mm dingil mesafesine sahip. Bagajdaki yükleme hacmi 402 litreye kadar çıkabiliyor. Üretici, 1,5 litrelik üç silindirli motora sahip yeni geliştirilen hibrit aktarma organlarının, “güçlü, doğrusal hızlanmayla” en iyi sürüş performansı için ayarlandığını belirtiyor. Bu özellik, düşük hızlarda bile yoğun şehir trafiğinde ideal çevikliği sağlıyor.

Lexus-LBX-2023-1

LBX, önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli versiyonlarda mevcut. İçten yanmalı motor 67 kW (91 hp), ön elektrik motoru ise 69 kW (94 hp) üretiyor. Sistem hattı 100 kW (136 HP) gücündedir. Bu, 0’dan 100 km/s hıza 9,2 saniyede çıkabileceğiniz ve 170 km/s hıza kadar devam edebileceğiniz anlamına gelir. Dört tekerlekten çekişli versiyonda, arka aksta 4 kW (6 hp) ek bir elektrik motoru bulunuyor. Lexus, önden çekişli araçta 4,6 litre, dört tekerlekten çekişli araçta ise 4,8 litre olan tüketimi ve 103 ile 110 g/km arasında değişen CO2 emisyonunu belirtiyor.

LBX’in içinde tamamen dijital 12,3 inçlik bir gösterge ekranı bulunuyor. Ayrıca, araç 9,8 inç dokunmatik ekran üzerinden çalıştırılan en yeni “Lexus Link Connect Sistemi” ile donatılmıştır. Bu sistem, bulut tabanlı navigasyon sunar ve trafik olayları ve gecikmeler hakkında gerçek zamanlı bilgilerle seyahat planlamasını optimize eder. Sesli asistan, günlük dildeki komutları tanıyabilir. Akıllı telefon entegrasyonu, Apple CarPlay aracılığıyla kablosuz veya Android Auto aracılığıyla kablo bağlantısıyla mümkündür.

LBX, Lexus’un yüksek sınıf modellerinde bulunan en yeni nesil “Lexus Safety System +” özelliğine sahiptir. Bu sistem, kaza riskini tespit ederek çarpışmayı önlemeye veya hafifletmeye yönelik olarak sürücüyü uyarır ve gerektiğinde otomatik olarak direksiyonu çevirerek, frenleyerek veya tahrik kuvvetini kontrol ederek müdahale eder.

LBX’in önümüzdeki yıl Avrupa’da 25.000 adet satılması bekleniyor ve ilk teslimatlar 2024 baharında başlamayı planlıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir