Connect with us

Şarj Pil Haberleri

VW markası Elli, Avrupa’da 600.000’den fazla şarj noktası bildirdi

Yayınlayan

on

Yılın başında, Volkswagen’in yan kuruluşu Elli, şarj ağını genişleterek gelecekte müşterilere 27 Avrupa ülkesinde 600.000’den fazla şarj noktasına erişim sunacak. Bu yılın Eylül ayından bu yana ise 60.000’den fazla yeni şarj noktası eklenmiştir.

Yapılan açıklamaya göre, Elli, en büyük şarj ve enerji sağlayıcılarından biri olarak, Volkswagen Grubu’nun bir yan kuruluşu olarak mobilite hizmeti işini stratejik olarak genişletmekte ve ağın niceliksel genişlemesine ek olarak, şarj sırasında daha fazla kolaylık sağlamaya odaklanmaktadır.

Elli CEO’su Giovanni Palazzo, “Yeni yılın başlamasıyla birlikte 600.000 şarj noktası sınırını aşıyoruz. Aynı zamanda taahhüdümüz miktarın çok ötesine geçiyor. E-araç müşterileri rahat ve akıllı bir şekilde şarj etmek istiyor. Bizi elektromobiliteyi teşvik etmek ve böylece toplumu karbondan arındırmak için yeni şarj çözümleri geliştirmeye iten şey budur” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Elli’nin sunduğu yeni bir hizmet olan “Seçili Ortak Ağı”, şarj deneyimini iyileştirmeyi amaçlamaktadır. Bu ağ, sıkı kalite kriterlerine göre seçilmiş ve optimum şarj istasyonlarına, yerinde kolaylık sağlayan yüksek performanslı şarj altyapısına (örn. kafeler, restoranlar, sıhhi tesisler) ve yüksek düzeyde operasyonel güvenliğe sahip birinci sınıf şarj noktası operatörlerinden oluşmaktadır.

Ayrıca, “Elli Drive Highway tarifesi” müşterilere özel, daha ucuz enerji fiyatlarından da faydalanma imkanı sunmaktadır. Ionity Avrupa, Audi şarj istasyonları, Almanya, Avusturya ve İsviçre’deki Aral Pulse ve İtalya’daki Ewiva şu anda Seçili Ortak Ağının bir parçasıdır.

Palazzo, “Elektromobilite ivme kazanmaya devam ederken, Volkswagen Group Charging GmbH yenilikçiliğin ön saflarında yer almaya devam ediyor ve Avrupa çapında şarj ve enerji çözümleri oluşturmaya katkıda bulunuyor” dedi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir