Connect with us

Şarj Pil Haberleri

NIO, Avrupa’da 30, dünya genelinde ise 2200’den fazla “pil değiştirme” istasyonuna ulaştı.

Yayınlayan

on

Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi NIO, artık akü değiştirme istasyonlarını Halk Cumhuriyeti dışında da kuruyor. Şirket, genişleme stratejisinin bir parçası olarak garaj benzeri yapılarla geçici olarak genişleme planlarını duyurdu.

NIO, Avrupa’da beş pazarda 30, dünya genelinde ise 2.200’den fazla “Güç Değiştirme İstasyonu” (PSS) kurduklarını açıkladı. Şirketin Avrupa’daki varlığını genişletme çabaları, İsveç’teki Malmö ve Arlandastad’da iki yeni PSS’nin açılmasıyla devam ediyor. Her iki istasyon da, günde 408 değişim gerçekleştirebilen ve 21 pil depolayabilen üçüncü nesil teknolojiye sahip.

NIO, şu anda altı pazarda toplam 33 milyon pil değişimini tamamlamış 2.217 Güç Değiştirme İstasyonuna sahip olduklarını belirtti. Pil değiştirme teknolojisi, NIO’nun tüm pazarlarda günde ortalama 60.000’den fazla pil değiştirme işlemi gerçekleştirmesiyle giderek yaygınlaşıyor.

NIO, 2022’de Macaristan’da ilk Avrupa fabrikasını kurarak, pil değiştirme istasyonlarının montajını, satış sonrası servisi, Avrupa’ya yönelik eğitimi ve enerji çözümü ürünlerinin araştırma ve geliştirmesini içeren bir tesis oluşturdu.

Son zamanlarda, NIO, pil değiştirme teknolojisi için Çinli araç üreticileri Geely ve Changan Auto ile iki önemli ortaklık duyurdu. Bu alanda Avrupa’da faaliyet gösteren başka bir firma bulunmamakla birlikte, NIO’nun Almanya’da 2030’a kadar “40 civarında” akü değiştirme istasyonu kurma planları olduğu bildirildi. Bu yıl sonuna kadar Avrupa’da 120 enerji takas istasyonunun kurulması bekleniyor.

NIO, 2022’nin sonundan bu yana Almanya’da elektrikli araçlar sunuyor. Marka, ET7 premium sedanın yanı sıra orta boy ET5 sedanı ve EL6 ve EL7 SUV’ları gibi modelleri müşterilere sunuyor. Araçlar tercihen abonelik yoluyla teslim edilirken, ilgili tarafların talepleri doğrultusunda satın alınan araçlar da mümkündür.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir