Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

BYD Liste Fiyatlarını Yüzde 15’e Kadar Düşürdü

Yayınlayan

on

Yılın başında, Çinli otomobil üreticisi BYD, Atto 3, Dolphin ve Seal elektrikli araçlarının liste fiyatlarını önemli ölçüde düşürüyor. Müşteriler, yeni araçları için 2.500 ile 7.000 Euro arasında daha az ödeme yapacaklar. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi, Almanya’da elektrikli otomobil bonusu olan “çevre bonusu”nun kaldırılmasına tepki olarak fiyat indirimleri uyguluyor.

150 kW/204 hp gücünde ve WLTP standardına uygun 420 kilometre menzile sahip kompakt SUV Atto 3’ün fiyatı artık iki donanım serisi olan Konfor ve Tasarım’da (37.990 Euro’dan başlayan fiyatlarla) 40.000 Euro’nun altında. BYD, yaklaşık yüzde 15’lik fiyat indirimine rağmen donanımın eskisi kadar kapsamlı olduğunu belirtiyor. Bu donanım, 12,8 veya 15,6 inç bilgi-eğlence sistemi, koltuk ısıtması, tam LED farlar, kör nokta uyarısı ve şeritten ayrılma uyarısı gibi özellikleri içeriyor.

Dolphin modelinde Comfort ve Design donanımlarının fiyatları yüzde sekize kadar düşüyor (32.990 Euro’dan başlayan fiyatlarla). 150 kW/204 hp gücünde kompakt otomobil, 17 inç alüminyum jantlar, arka ve ön park sensörleri, 360 derece kamera, akıllı anahtar ve 11 kW yerleşik şarj cihazı gibi özelliklere sahiptir. WLTP menzili 427 km’dir.

Üst orta sınıfta BYD, Seal sedan modelinde en az yüzde beşlik bir fiyat indirimi sunuyor. Design donanımında (WLTP menzili: 570 km), Seal, arka tekerlekleri tahrik eden 230 kW/313 hp kalıcı mıknatıslı senkron motora sahiptir. Excellence donanım paketinde ise sedan, 4 tekerlekten çekişli bir motora sahip olup 390 kW/530 hp gücünde ve 520 km WLTP menziline sahiptir. Seal tam ekipman sunar; her iki versiyon da on iki hoparlörlü ses sistemi, deri koltuklar, panoramik tavan, akıllı hız sabitleyici, kör nokta asistanı ve çift bölgeli otomatik klima kontrolü içerir. En uygun fiyatlı model ise 44.990 Euro’luk sedan modelidir.

Çinli şirket, “BYD, bu adımla modern ve emisyonsuz elektrikli araçların geniş bir müşteri kitlesi için erişilebilir olmasını ve müşterilerin satın alma kararlarını geçici sübvansiyonlara bağlı kılmak zorunda kalmamalarını sağlıyor” dedi.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir