Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Citroën, e-C4 ve e-C4 X fiyatlarını sırasıyla 1.950 ve 1.550 Euro Düşürdü

Yayınlayan

on

Citroën, Almanya’daki otomobil ürün yelpazesinin liste fiyatlarını 6.000 Euro’ya kadar düşürerek bu hamle ile ortalama yüzde 13’lük bir azalma sağlıyor. Üreticiye göre, bu fiyat düşüşü, özellikle içten yanmalı motorlu modellerde en belirgin olmak üzere, Fransız elektrikli otomobilleri de içerecek şekilde geniş kapsamlı bir azalmayı ifade ediyor.

Şirket, bu fiyat ayarlamasının “kârlılığa zarar vermeden, marka değerlerine göre optimize edilmiş bir satış stratejisi” ile mümkün olduğunu belirtiyor. Bu strateji, liste fiyatlarının düşürülmesiyle tek bir fiyat seviyesi oluşturmayı ve perakende satışlarda bireysel indirimleri sınırlamayı içeriyor. Bu, müşterilere daha fazla fiyat şeffaflığı sağlayacak ve çevrimiçi ve çevrimdışı satışların daha kolay karşılaştırılabilir olmasını sağlayacaktır.

Liste fiyatlarının indirimleri, aracın segmentine ve türüne bağlı olarak farklılık göstermektedir. Örneğin, elektrikli ë-C4 modelinin fiyatı 1.950 Euro azalarak 35.590 Euro’ya, kardeş model ë-C4 X’in fiyatı ise 1.550 Euro azalarak 35.990 Euro’ya düşürülmüştür.

Ayrıca, Live, Feel, Feel Pack, Shine ve Shine Pack gibi beş önceki donanım seviyesi yerine You, Plus ve Max olmak üzere üç yeni donanım seviyesi sunulacak. Ayrıca, model versiyonlarına özgü olarak beş sınırlı sayıda seçenek paketi sunulacaktır. Gövde rengi, sürüm ve seçenek paketinden bağımsız olarak müşterilerin tercihine bağlı olarak seçilebilecektir. Ayrıca, kendi özellik setine sahip sınırlı sürüm modeller de devam edecektir.

Şirket, bu değişikliklerin “belirgin donanım seviyeleri ve seçenek paketleri ile müşterilere daha kolay bir alışveriş deneyimi sunarak müşteri güvenini artırdığını” belirtiyor. Ayrıca, çeşitliliği azaltmanın üretim optimizasyonunu, karmaşıklığın azalmasını, stok yönetiminin daha basit hale gelmesini ve maliyet kontrolünün iyileştirilmesini sağladığını vurguluyor. Bu değişiklikler, müşterilere daha kısa teslimat süreleri ve daha rekabetçi fiyatlar sunarak önemli avantajlar sağlamaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir