Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Evetta ve XBusMmarkalarına Sahip ElectricBrands İflas Etti

Yayınlayan

on

2018 yılında kurulan ve Evetta ve XBus markalarıyla akülü elektrikli hafif araç geliştirme ve üretme amacı güden ElectricBrands adlı start-up, iflas etmiştir. Şirket, internet sitesinde belirtildiği gibi Ocak ayının sonundan itibaren koruyucu kalkan prosedürünü yeni bir araç modeliyle devam ettirmeyi planlamaktadır.

Electric Brands’a göre, küçük araç modeli Evetta zaten pazara hazırdı ancak üzerinde yeniden çalışılıyordu. XBus adı verilen minibüs en iyi ihtimalle yıl sonunda pazara sunulmaya hazır olacaktır. ElectricBrands, bugüne kadar büyük ölçüde kitlesel fonlama yoluyla finanse edilmiştir. XBus için 17.300’e yakın ön sipariş alındığı ve 1.200.700 Euro’nun üzerinde para toplandığı belirtilmektedir.

Heise.de’nin haberine göre, iflas başvurusu sonrasında Electric Brands mahkemesi tarafından 29 Ocak 2024’te geçici öz yönetim kararı verilmiştir. Koruyucu kalkan prosedürü, ElectricBrands Financial Service GmbH, Evetta GmbH ve XBus GmbH bileşenleriyle birlikte şirketin tamamen yeniden yapılandırılmasına olanak tanıyacaktır.

ElectricBrands, iflasın nedenlerini “son zamanlarda geliştirme maliyetlerindeki artış ve zayıflayan ekonomi” olarak açıklamaktadır. Şirket, sürecin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için dışarıdan uzmanlar görevlendirmiştir. Geçici bir avukat yönetici, özyönetim ve yeniden yapılandırma davalarında uzmanlaşmış olarak atanmıştır.

XBus modelinin Hollandalı fason üretici VDL tarafından oluşturulması ve 2024 sonu/2025 başında pazarlanması planlanıyordu. Eylül 2023’te duyurulduğu gibi Evetta modelinin değişiklik geçirerek iki kişilik olmaktan üç kişilik bir modele dönüşmesi gerekiyordu.

Ocak ayının sonunda, koruyucu kalkan prosedürünün duyurulmasından kısa bir süre önce start-up, Denetleme Kurulu kararıyla Max Brandt’ın CEO pozisyonunu devralacağını açıkladı. Şirketin önceki CEO’su ve kurucusu Ralf Haller ise yeni oluşturulan Baş Stratejik Görevlisi (CSO) pozisyonunu üstlenecektir. Yeni CEO Brandt, “Bu devam ediyor, önümüzdeki birkaç hafta içinde piyasaya yeni bir hafif araç sunacağız” dedi. “Önümüzdeki birkaç ay için maaşlar güvence altına alındı ve ortaklarımız ve ilgili diğer taraflarla yakın iletişim halindeyiz. Elektromobiliteye doğru dönüşüm, yaratıcı araç çözümleri ve motive bir ekip ile karşılaştığımız büyük bir zorluktur.”

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir