Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Jeep’in premium elektrikli SUV’u Wagoneer S

Yayınlayan

on

Rapora göre, Jeep, öncelikle ABD için tasarlanmış olan elektrikli premium SUV’u Avrupa’ya getirme planları yapıyor. Wagoneer S, beş metre uzunluğunda ve örneğin Range Rover’ın zarif SUV’larıyla rekabet etme amacında.

Autocar’ın raporuna göre, bu güçlü elektrikli araç ilk olarak markanın iç pazarında gelecek yıl tanıtılacak ve 2025 yılında Avrupa pazarında sınırlı sayıda sunulması bekleniyor. Bu aracın tek bir şarjla 600 kilometre menzile sahip olması bekleniyor.

ABD’de, Jeep şu anda Wagoneer ve mevcut üst model Grand Wagoneer’ı satışa sunuyor. Yeni Wagoneer S, ana şirket Stellantis’in yeni STLA Large platformunu temel alan ilk modellerden biri olacak. Autocar’a göre, Jeep’in gelecekteki en üst modeli bir dizi premium özellikle donatılacak ve 0’dan 100 km/saat hıza 3.5 saniyede çıkabilecek.

Jeep, bir yıl önce, elektrikli Wagoneer S konsept aracının ilk önizlemesini sundu. Bu araç, “benzersiz, şık, aerodinamik tasarımı ve standart 4×4 yeteneği ile her türlü arazi koşulu için gelişmiş Jeep marka odaklı teknoloji ve etkileyici performans verilerini sunuyor” denildi. Çalışmada 441 kW/600 hp güç ve 644 kilometre menzil vurgulandı.

Jeep, 2025 yılına kadar Avrupa’da dört yerel emisyonsuz araç piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bölgedeki ürün yelpazesinin 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olması gerekiyor. Bu elektrikli ürün atağının ilk modeli, geçen yıl tanıtılan 4.08 metre uzunluğundaki Avenger oldu. Bu küçük SUV, yeni STLA Small platformunda yer alan ilk modeldir. Bu aracın farklı versiyonları arasından seçim yapabilirsiniz: Avenger, Avenger Longitude, Avenger Altitude ve en üst versiyon olan Avenger Summit. Fiyatları 37.000 eurodan başlıyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir