Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Lexus RZ, Euro NCAP’ten 5 Yıldız Aldı

Yayınlayan

on

Geçen yıl, Lexus, ikinci elektrikli otomobili olan RZ SUV’u tanıttı. Bu model, markanın lüks SUV segmentindeki ilk tamamen elektrikli aracı olup, Toyota’nın özel olarak tasarlanmış bir platformunu kullanıyor. RZ SUV, şimdi Euro NCAP güvenlik testlerini başarıyla tamamladı.

Bu lüks SUV, Euro NCAP programında beş üzerinden beş yıldız aldı. Yetişkin yolcuların korunması kategorisinde RZ, toplam puanın yüzde 87’sini kazandı. Çocuk yolcuların güvenliği açısından da yüzde 87 puan elde etti. Savunmasız yol kullanıcılarına karşı (yaya güvenliği) yüzde 84 puan aldı ve güvenlik asistanları kategorisinde yüzde 81 puan elde etti.

Yeni elektrikli Lexus, aynı platformu paylaştığı Toyota bZ4X ve Subaru Solterra ile birlikte Euro NCAP’te yüksek güvenlik notları almış oldu.

Lexus RZ, Avrupa’da 68.000 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. RZ 450e modeli, iki elektrik motoruyla toplamda 230 kW (313 hp) güç üretiyor. 0’dan 100 km/s hıza sadece 5.3 saniyede ulaşıyor ve maksimum 160 km/s hıza erişebiliyor. Araç, 71.4 kWh kapasiteli lityum iyon bataryayla donatılmış olup, WLTP standartlarına göre tek bir şarjla 439 kilometreye kadar yol kat edebiliyor. Ayrıca, enerji tüketimi 16.9 kWh/100 km olarak belirtiliyor.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir