Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Maserati Büyük Elektrikli Sedanın Lansmanını Erteledi

Yayınlayan

on

Maserati’nin elektrikli otomobillere geçiş süreci beklenenden daha yavaş ilerliyor. Bir rapora göre, markanın tamamen elektrikli tahrik sistemine sahip yeni büyük sedanı, geliştirme sürecinde yaşanan performans endişeleri nedeniyle ertelendi. GranTurismo spor otomobili ve Grecale SUV ise daha sonra tamamen elektrikli modeller olarak piyasaya sürülecek.

Automotive News Europe’un bildirdiğine göre, Stellantis yan kuruluşu Maserati, büyük sedan Quattroporte Folgore’un geliştirilmesini durdurdu. Bir şirket sözcüsü, bu kararın “yeni otomobilin performans seviyesiyle ilgili herhangi bir risk almamak” amacıyla alındığını belirtti.

Geçen yılın sonunda Maserati CEO’su Davide Grasso, Quattroporte’nin tamamen elektrikli bir halefinin 2025’in başlarında tanıtılacağını söylemişti. Ancak, bu sürenin karşılanıp karşılanamayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.

Stellantis’un hala Quattroporte Folgore’un durumu üzerinde çalıştığı bildirilse de, otomobil üreticisi sedan tedarikçilerinden parça fiyatlarını yüzde altı oranında düşürmelerini talep etti. Ayrıca, GranTurismo Folgore’un teslimatlarının başladığı ve Grecale Folgore’un ise ikinci çeyrekte piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Maserati’nin 2030’a kadar tamamen elektrikli bir model yelpazesi sunma hedefi doğrultusunda, markanın tüm elektrikli otomobil versiyonları “Folgore” adını taşıyacak. Bu kapsamda süper spor otomobil, bir SUV ve sadece elektrikle çalışan orta boy bir sedan da planlanmaktadır.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir