Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Petrol Ofisi ve Borusan EnBW Enerji işbirliği

Yayınlayan

on

Petrol Ofisi ve Borusan EnBW Enerji işbirliği yaparak iki bin lokasyon arasından önceliklendirilen istayonlarda ilk aşamada 1 milyar TL yatırımla şarj istasyonları kuracaklarını duyurdular.

Yapılan açıklamadan başlıklar ise;

İstasyon dönüşümlerinin belirlenmesinde çeşitli kriterler esas alınacaktır. Bu kriterler, Türkiye genelinde gözlemlenen trafik hacmi, farklı üniteler ve istasyonlar arasındaki mesafe ve müşterilere sunulan ek hizmetler gibi faktörleri içerecektir.

Belirlenen istasyonlarda kurulacak hızlı şarj cihazlarının hayata geçirilmesi ve bu şarj cihazlarının yenilenebilir enerji kaynakları ile çalıştırılması sağlanarak, elektrikli araçlarda sadece yarım saatte %80 şarj oranına ulaşılabilecektir.

Ortak çaba sayesinde, her bir şarj noktası, belirlenen araçlara güç sağlamak için kullanıldığında yaklaşık 4.500 ton karbon emisyonunu etkili bir şekilde azaltacaktır.

Borusan Grubu CEO’su Erkan Kafadar, konuşmasında Türkiye elektrikli araç sektöründe yaşanan dönüşümü değerlendirdi. “Bu yılın ilk yarısında, elektrikli araç satışlarında, bir önceki yılın eşdeğer zaman dilimindeki satışların yaklaşık beş katına ulaşan kayda değer bir artış gözlemledik. Bu eğilim, yalnızca bize ait değil. ulus değil, küresel bir olgudur.Sektör eşi görülmemiş bir genişleme yaşıyor.

Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu, bu iş birliğinin önemine vurgu yaparak, bunun sadece Türkiye ve çevresi için değil, projenin uzun vadeli sürdürülebilirliği için de çok önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.