Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Renault 5 2024 Yılında Geliyor

Yayınlayan

on

Renault, yaklaşan elektrikli küçük otomobili Renault 5’in yeni görüntülerini Haziran ayında paylaştı. Ancak görülen şeyin bir çizim olduğunu belirtmek önemlidir. 2021 yılında tanıtılan Renault 5 Prototipi ile karşılaştırıldığında, modelin son seri tasarımı hala gizemini koruyor. Fransız portalı L’Argus, bu yeni model hakkında daha fazla ayrıntı elde etmek istiyor.

Renault 5’in bayilerde satışa sunulması planı gelecek yılın sonbaharı. Tasarımın Renault 5 Prototipi’ne oldukça benzeyeceği ve uzunluğunun 3,96 metre olacağı söyleniyor. Teknik temel, küçük elektrikli araçlar için geliştirilen yeni CMF-BEV platformunu kullanacak. Rapora göre, maliyetler nedeniyle bu platform, bileşenlerinin yüzde 70’ini Renault Clio, Captur, Arkana veya Dacia gibi CMF-B içten yanmalı motor platformuyla paylaşacak.

CMF-BEV platformunun yeni özelliklerinden biri, akü paketi için daha fazla alan sağlayan çok bağlantılı arka aksa sahip olması. Bu teknoloji aynı zamanda konfor ve sürüş davranışı arasındaki dengeyi artırır.

L’Argus’a göre, yeni modelin pilleri 15 kilogram daha hafif olacak ve daha maliyetli ancak daha yüksek enerji yoğunluğu sağlayan nikel-manganez-kobalt (NMC) kimyasını kullanacak. İki farklı kapasite seçeneği sunulacak: 42 kWh ve 52 kWh. Bu da Renault 5’in tek bir şarjla 420 kilometre kadar yol alabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, “en üst versiyonlar”ın aküden gelen enerjiyi ev ağına geri besleyerek elektrik sağlayarak para kazanabilen şebekeye teknolojisine (V2G) sahip olacağı belirtiliyor.

Yeni elektrik motoru ePT-100 kW olarak adlandırılıyor ve mevcut Renault ZOE modelinden 20 kilogram daha hafif olduğu söyleniyor. Ayrıca, şarj cihazını, dönüştürücüyü ve güç dağıtımını kontrol eden yeni bir “3’ü 1 arada” mimari kullanılacak. İki farklı performans seviyesi sunulacak: 92 kW/125 HP ve 110 kW/150 HP. Kardeş marka Alpine’ın Renault 5’in planlanan spor versiyonunun en az 162 kW/220 bg güç üreteceği tahmin ediliyor.

L’Argus’a göre, Renault’nun ZOE’nin yerini alacak temel versiyonu 25.000 Euro’dan daha uygun bir fiyata sahip olacak. Diğer versiyonlar için fiyatların 30.000 Euro’nun üzerine çıkması bekleniyor. Renault 5’in tanıtımı ise 2024 baharında yapılacak ve üretimi yaz sonunda Fransa’da başlayacak.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir