Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Volvo’dan Elektrikli Şehir Kamyonu Geliyor

Yayınlayan

on

Volvo Trucks’ın en yeni revizyonu, özellikle kentsel taşıma görevleri için tasarlanmış sıfır emisyonlu bir ağır hizmet kamyonu olan FM Low Entry modelidir. Volvo’nun geliştirdiği ve yalnızca elektrikli tahrikle sunulan bu kamyon, markanın elektrikli araç serisine önemli bir katkı sağlıyor.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm, “Bu sıfır emisyonlu kamyon, özellikle şehir içi ulaşıma uygun olan ve sürücüyü merkeze alarak geliştirilen elektrikli araç serimize harika bir katkı sağlıyor. Güçlü olmasına rağmen sürmesi ve manevra yapması kolaydır. Yeni Volvo FM Low Entry, elektrikli araç yelpazemizi genişletme ve daha da fazla müşteriye CO2 emisyonlarını azaltma fırsatı verme hedeflerimize mükemmel bir şekilde uyuyor” dedi.

Volvo-FM-Düşük Giriş-2024-4

FM Low Entry modeli, özellikle atık yönetimi, dağıtım taşımacılığı ve inşaat gibi çeşitli taşıma görevlerinin özel gereksinimlerine uyarlanabilir. Volvo’nun tanınmış FM modeli temel alınarak tasarlanan kamyon, sürücü kabini indirilmiş ve öne doğru taşınmış bir konfigürasyona sahiptir. Alçak giriş ve düz zemin, içeri girip çıkmayı kolaylaştırırken, alçak sürüş pozisyonu sürücüye “mükemmel görüş” ve çevre üzerinde kontrol sağlamaktadır.

FM Low Entry, 330 kW (449 hp) güç üreten ve toplamda 360 kWh depolama kapasitesine sahip dörtlü bir pil kullanmaktadır. Kamyonun menzili 200 kilometreye kadar çıkabilmektedir. Ayrıca, alternatif akım (AC) 43 kW’a kadar ve doğru akım (DC) 250 kW’a kadar şarj edilebilme özelliği bulunmaktadır.

2024 yılının ikinci çeyreğinden itibaren üretimine başlanacak olan FM Low Entry, Volvo’nun elektrikli kamyon serisindeki sekizinci modeli olacak. Şirket, 2019 yılında dünyada ağır hizmet tipi elektrikli kamyonların seri üretimine başlayan ilk üretici olmuş ve 2030 yılına kadar dünya çapında satılan yeni Volvo kamyonların yaklaşık %50’sinin elektrikli olmasını hedeflemektedir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir