Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Renault 5 E-Tech Electric’in fiyatı 25.000 Euro’dan başlayacak

Yayınlayan

on

Renault, yeni küçük elektrikli otomobilini Renault 5’in güncellenmiş versiyonu olarak tanıtıyor. 2021’de ilk kez konsept olarak gösterilen Renault 5 E-Tech Electric, 3,92 metre uzunluğunda, 1,77 metre genişliğinde ve 1,5 metre yüksekliğinde bir araç olarak tasarlandı. Bu elektrikli otomobil, ilk olarak sonbaharda piyasaya sürülecek, Fransa’da üretilecek ve 25.000 avroya mal olacak.

Renault 5 E-Tech Electric, selefinin tasarım öğelerini koruyarak orijinal Renault 5’in tarzını yansıtıyor. Aracın kaportasındaki hava girişi, şarj göstergesi olarak kullanılan yanıp sönen “5” rakamı şeklinde yeniden yorumlandı. Aracın LED farları, sürücüye “göz kırpan” gözbebeği şeklinde bir selamlama dizisi sunuyor.

Renault-5-E-Tech-Elektrik-2024-5

Bu elektrikli otomobil, Renault’nun Ampere’nin (AmpR Small) B segmentindeki elektrikli araçlara yönelik yeni platformunu kullanıyor. Yeni gelişme, düz zemin, uzun dingil mesafesi (2,54 metre), optimize edilmiş iç mekan ve 326 litrelik geniş bir bagaj sunarak kompakt bir araç olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, alçak bir ağırlık merkezi ve 1.500 kilogramın altında bir ağırlık özelliğine sahip.

Renault 5 E-Tech Electric’in motoru, Megane E-Tech Electric ve Scenic E-Tech Electric’in tahriklerini temel alan daha kompakt bir motoru içeriyor. Elektrikli makine, yara rotorlu senkron teknolojiyi kullanıyor ve üç performans seviyesinde sunuluyor: 110, 90 ve 70 kW (150, 122 ve 95 hp).

Aracın şarj özellikleri arasında 11 kW’lık alternatif akım (AC) şarj cihazı, 80 veya 100 kW’lık doğru akım (DC) şarj cihazı ve 300 ila 400 kilometre WLTP aralığı için 40 ila 52 kWh depolama kapasiteli aküler bulunuyor. Ayrıca, araç V2L (Araçtan Yüke) ve V2G (Araçtan Şebekeye) teknolojileriyle uyumlu çift yönlü AC şarj teknolojisine sahiptir.

Renault 5 E-Tech Electric’in iç mekanı, 10 inçlik geniş bir multimedya dokunmatik ekran ve yeni nesil OpenR-Link sistemi gibi özelliklere sahiptir. Aracın interaktif “Reno” avatarı, kullanıcıların sorularına ve komutlarına yanıt verme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, akustik konfor, ses yalıtım sistemi ve pil gücünden tasarruf sağlayan verimli bir ısı pompası gibi özelliklere odaklanarak sürüş deneyimini optimize eder.

Renault 5 E-Tech Electric, sürücü destek sistemleri, akıllı uyarlanabilir hız sabitleme pilotu ve ikinci seviye kısmen otonom sürüş için Aktif Sürücü Desteği gibi güvenlik özelliklerine sahiptir. Ayrıca, acil frenleme sırasında tepki süresini azaltan yeni One Box fren sistemi ve kaza riskini azaltmaya yardımcı olan güvenlik koçu gibi teknolojilere de yer verilmiştir.

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir