Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Yeni Megane E-tech %100 elektrikli iki versiyon ile Türkiye’de

Yayınlayan

on

Dünya otomobil devlerinden Fransız üretici Renault’un Megane E-Tech modeli %100 elektrikli iki versiyonla Türkiye’de satışta.

1 Ağustos itibari ile ön siparişi alınacak olan %100 elektrikli E-tech fiyatları ise;

Techno versiyonu lansmana özel (opsiyon hariç) fiyatı 1 milyon 499 bin TL,

Iconic versiyonu fiyatı ise (opsiyon hariç) 1 milyon 599 bin TL olarak açıklandı.

60 kWh kapasiteli ince tasarımlı bataryası ve 450 kilometrelik olağanüstü menzili ile yeni Megane E-Tech, heyecan verici bir elektrikli sürüş deneyimi sunuyor. Etkileyici bir 160 kW/220 hp güç sağlayan yüzde 100 güçlü bir elektrik motoruyla donatılan bu araba, elektrikli bir araç kullanmanın katıksız zevkini sunuyor.

Sadece 7,4 saniyede 0’dan 100 km/sa hıza çıkabiliyor. Bu özel model, elektrikli araçlar için özel olarak tasarlanmış CMF-EV platformu ile donatılmıştır.

Ağustos ayında bu araç, sadece 42 dakikada yüzde 80’lik etkileyici bir şarj kapasitesiyle Türkiye sokaklarında satışa sunulacak. Ek olarak, 21 adet son teknoloji sürüş destek sistemi, son teknoloji 564 cm2 OpenR Link bilgi-eğlence sistemi ve çok sayıda başka gelişmiş teknoloji ile donatılmıştır.

Kapsamlı bir şekilde yenilenen yolcu kabinindeki her öğe, seyahat deneyiminizi geliştirmek ve yolculuğunuz boyunca optimum konfor ve keyif sağlamak amacıyla titizlikle üretildi.

Sadece 1.633 kg ağırlığıyla Megane E-Tech, kategorisindeki en hafif araçlardan biri olarak öne çıkıyor. Ek olarak, bu aracın tamamen elektrikli olduğunu ve yalnızca elektrik gücüyle çalıştığını belirtmekte fayda var.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.