Connect with us

Şarj Pil Haberleri

Alternatif akım (AC) şarj ve Doğru akım (DC) şarj nedir?

Yayınlayan

on

AC şarj sistemi ev tipi şarj olarak bilinir. AC şarj sisteminde elektrikli araçlar içerisinde bulunan dönüştürücüler ile enerjiyi AC’den DC’ye çevirir ve bataryaya iletir. Bu yüzden AC şarj daha uzun sürmektedir.

DC şarj sisteminde ise dönüştürücü şarj sisteminin içerisinde bulunur. Araca direkt olarak doğru akım iletilir bu yüzden şarj süresi daha kısadır. Hızlı şarj olarakta bilinen DC şarj yönteminde dönüştürücü şarj istasyonun içerisinde bulunur dolayısıyla şarj cihazları daha büyüktür. Bu şarj cihazları sadece şarj istasyonlarında bulunmaktadır.

DC şarj cihazlarında doğru akımı aktarabilmek için özel kablo ve şarj soketlerine ihtiyaç vardır. Şarj istasyonları içerisinde bulunan dönüştürücüler sayesinde gelen gücün direkt olarak bataryaya iletilmesini sağlar. Bu sayede aracın daha hızlı olması sağlanır.

Elektrikli otomobillere ilgi duyan, Türkiye'de elektrikli araçlar hakkında daha fazla habere ulaşılmasını hedefleyen bir yazar. Sunduğumuz bilgiler ile bilinçli bir elektrikli otomobil kitlesi oluşturmayı hedeflemekteyiz.