Connect with us

Elektrikli Araba Haberleri

Audi elektrikli sürüşle Dakar Rallisi’ni kazandı

Yayınlayan

on

Audi, Dakar Rallisi’ni elektrikle çalışan RS Q e-tron prototipiyle kazandı. Dünyanın en zorlu çöl rallisinde, ilk defa elektrikli tahrikli, yüksek voltajlı bataryalı ve enerji dönüştürücülü bir prototip zirveye çıktı.

İspanyol pilotlar Carlos Sainz ve Lucas Cruz, Audi’nin Dakar Rallisi’ndeki ilk zaferini, 1 saat 20 dakikalık bir farkla yaklaşık 7.900 kilometrelik yarış sonrasında elde etti. Mattias Ekström ve Emil Bergkvist de yarışı tamamladılar.

Audi AG CEO’su Gernot Döllner, “Audi Sport ekibini Dakar Rallisi’ndeki zaferleri dolayısıyla tebrik ediyoruz,” dedi. “Audi bir kez daha motor sporlarında bir dönüm noktası belirledi. Dünyanın en zorlu çöl rallisini elektrikli bir araçla kazanmak, teknoloji sayesinde gözle görülür bir avantajdır ve elektrikli geleceğimize giden yolu işaret etmektedir.”

RS Q e-tron, elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemine sahiptir. Enerji beslemesi, yüksek voltajlı bir batarya ve Audi’nin “enerji dönüştürücü” olarak adlandırdığı, “artık bazlı yakıt ikmali” ile çalıştırılan yanmalı motor tarafından sağlanmaktadır. Bu sistem, geleneksel yakıtlara kıyasla CO2 emisyonlarında yüzde 60 oranında tasarruf sağlamaktadır.

Audi AG Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffmann, “Devrim niteliğindeki elektrikli sürüşümüzle, yalnızca üç yıl sonra motor sporlarındaki en büyük zorluklardan birinin üstesinden geldik. Böylece Audi’yi kırk yıllık motor sporları boyunca her zaman farklı kılan öncü başarılara imza atmaya devam ediyoruz,” şeklinde açıklama yaptı. “Dakar Rallisi’nin özellikle zorlu bir etabındaki bu olağanüstü performans için tüm takıma teşekkür etmek istiyorum.”

Yorumlar

Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir